Розпорядження керівника ВЦА  "Про проведення на території Слов’янської міської терито..."  № 375 від 04.03.2022р. 
Документ №375 від 04.03.2022р. Втратив чинність
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Розпорядження начальника ВА  Про проведення на території Слов'янської міської територіальної громади операції "Первоцвіт - 2023"
Розпорядження начальника ВА  №180 від 28.02.2023р. Чинний

 
Історія документа

28.02.2023p. - Втрата чинності

 
Публікації документа

На сайті 04.03.2022



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
КРАМАТОРСЬКОГО РАЙОНУ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
КЕРІВНИКА СЛОВ'ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇЇ
 
від 04.03.2022  № 375
м. Слов'янськ
 

Про проведення на території Слов’янської міської територіальної громади операції «Первоцвіт – 2022»



З метою проведення оперативних та профілактичних заходів щодо охорони ранньоквітучих видів рослин, занесених у Червону книгу України, для активізації боротьби з незаконним їх перевезенням та торгівлею, забезпечення контролю за виконанням вимог ст.ст. 5, 10 Закону України «Про рослинний світ», ст.ст. 11, 19, 20 Закону України «Про Червону книгу України», «Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що перебувають під загрозою зникнення», керуючись п. 43 ст. 4, ст. 6 Закону України «Про військово-цивільні адміністрації»:


1. Провести на території Слов’янської міської територіальної громади з 09 березня по 01 червня  2022 року у період масового збору і продажу ранньоквітучих, ендемічних, реліктових рослин, занесених у Червону книгу України, операцію «Первоцвіт – 2022».


2. Рекомендувати Державній екологічній інспекції у Донецькій області (Євтухов) спільно з відділом поліції №4 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області (Кесслер):


2.1 Організувати та провести оперативні рейди в місцях збору та збуту рослин, на шляхах перевезення цих рослин з метою припинення їх незаконного використовування і знищення;


2.2 Притягувати порушників до адміністративної відповідальності з нарахуванням суми збитку, заподіяного незаконним збором та знищенням рідкісних видів рослин відповідно до законодавства;


2.3 Вилучення об’єктів рослинного світу проводити у відповідності до Порядку обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним, затвердженого Постановою КМУ  від 25.08.1998 № 1340;


2.4 Інформацію про результати операції направляти Слов’янській міській ВЦА до 10 числа кожного місяця, а остаточний звіт надати 03.06.2022.


3. Відділу торгівлі та захисту прав споживачів управління економічного та інвестиційного розвитку Слов’янської міської ВЦА (Стежкіна) рекомендувати адміністраціям ринків посилити контроль за реалізацією природних об’єктів рослинного світу та не допускати продаж видів рослин, збір та заготовлення яких заборонено законодавством України.


4. Відділу екології та природних ресурсів Слов’янської міської ВЦА (Кудріна) із залученням засобів масової інформації, спільно з громадськими екологічними організаціями, відділом освіти Слов’янської міської ВЦА (Хохлова) забезпечити необхідні заходи щодо пропаганди збереження видів рослин, в тому числі рідкісних, занесених до Червоної книги України.


5. Рішення виконавчого комітету Слов’янської міської ради від 03.03.2021 № 245 «Про проведення на території міської територіальної громади операції «Первоцвіт – 2021» визнати таким, що втратило чинність.


6. Координацію за виконанням даного розпорядження покласти на в.о. заступника керівника Слов’янської міської ВЦА Лесю Малу.




Керівник Слов’янської міської

військово-цивільної адміністрації                                                                                      Вадим ЛЯХ



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.