Розпорядження начальника ВА  "Про встановлення піклування над неповнолітньою дитиною ..."  № 1394 від 17.07.2024р. 
Документ №1394 від 17.07.2024р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

На сайті 19.07.2024



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
КРАМАТОРСЬКОГО РАЙОНУ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
НАЧАЛЬНИКА СЛОВ'ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
 
від 17.07.2024  № 1394
м. Слов'янськ
 

Про встановлення піклування над неповнолітньою дитиною та призначення піклувальника



Розглянувши заяву від 11.07.2024 та надані документи громадянкою України (інформація конфіденційна) (паспорт (інформація конфіденційна), виданий 26.01.2016 Слов’янським МВ ГУДМС України в Донецькій області), яка зареєстрована за адресою: (інформація конфіденційна), м. Слов’янськ Краматорського району Донецької області, про призначення її піклувальником над племінницею (інформація конфіденційна) (актовий запис від 19.08.2008 № 776, складений відділом реєстрації актів цивільного стану по місту Слов’янську Слов’янського міськрайонного управління юстиції Донецької області), що перебуває на первинному обліку в Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації, має статус дитини-сироти (розпорядження начальника Слов’янської міської військової адміністрації від 11.07.2024 № 1355), у зв’язку з тим, що мати дитини, (інформація конфіденційна), померла 29.06.2024 (актовий запис від 01.07.2024 № 1241, складений відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Донецькій області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції), відомості про батька дитини(інформація конфіденційна), внесені згідно ч. 1 ст. 135 Сімейного кодексу України (Витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України № 00039312009 від 18.04.2023, наданий Ізяславським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Шепетівському районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), має на праві власності 1/3 частку квартири, що розташована за адресою: (інформація конфіденційна), м. Слов’янськ Краматорського району Донецького області, є спадкоємцем нерухомого майна після померлої матері, а саме: на 1/3 частки квартири, що розташована за адресою: (інформація конфіденційна), м. Слов’янськ Краматорського району Донецького області, враховуючи рішення комісії питань захисту прав дитини від 12.07.2024, керуючись п.п. 3, 42, 79, 80 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866 (зі змінами), ст.ст. 243, 244, 246, 247, 249 Сімейного кодексу України, ст. 25 Закону України «Про охорону дитинства», ст.ст. 58, 61, 63, 292 Цивільного кодексу України, Законом України «Про правовий режим воєнного стану»:


       1. Призначити (інформація конфіденційна), піклувальником над неповнолітньою дитиною (інформація конфіденційна).


       2. Зобов’язати піклувальника (інформація конфіденційна):


       2.1 оформити всі виплати, передбачені чинним законодавством стосовно підопічної дитини, щороку у лютому звітувати Службі у справах дітей за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) про свою діяльність.


       2.2 на час запровадження обов’язкової евакуації в Донецькій області переміститися (евакуюватися) з підопічною дитиною (інформація конфіденційна), за межі території Донецької області.


       2.3 оформити на ім’я неповнолітньої дитини (інформація конфіденційна), спадщину на нерухоме майно після померлої матері, а саме: на 1/3 частки квартири, що розташована за адресою: (інформація конфіденційна), м. Слов’янськ Краматорського району Донецького області, збереження спадкового нерухомого майна дитини покласти на піклувальника (інформація конфіденційна).


       3. Зберегти за (інформація конфіденційна), право користування житловим приміщенням за адресою: (інформація конфіденційна), м. Слов’янськ Краматорського району Донецької області, дотримання права дитини користуванням житловим приміщенням покласти на піклувальника (інформація конфіденційна).


       4. Центру соціальних служб за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) забезпечити здійснення соціального супроводу підопічної дитини перший та останній рік піклування та надавати Службі у справах дітей за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) інформацію про виконання плану соціального супроводу дитини.


       5. Відділу охорони здоров’я за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування):


       5.1 Здійснювати диспансерний нагляд за дитиною, закріпити за нею сімейного лікаря.


       5.2 Забезпечити дитині двічі на рік проходження медичного огляду.


       5.3 Надавати Службі у справах дітей за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) щорічно звіт про стан здоров’я дитини, дотримання піклувальником рекомендацій лікаря.


       6. Відділу освіти за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування):


       6.1 Забезпечити право дитини на здобуття освіти, а у разі потреби – забезпечити індивідуальне навчання.


       6.2 Надавати Службі у справах дітей за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) щорічно звіт про рівень розвитку та знань дитини, наявність в сім’ї необхідних умов для здобуття освіти, позашкільну зайнятість, участь піклувальника у вихованні дитини.


       7. Управлінню соціального захисту населення за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) забезпечити щорічне оздоровлення підопічної дитини на пільгових умовах.


       8. Просити відділ поліції за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) надавати Службі у справах дітей за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) щорічно звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку підопічної дитини та піклувальника.


       9. Направити дане розпорядження до всіх зацікавлених служб для відома, користування та контролю в роботі.


       10. Координацію роботи щодо виконання даного розпорядження покласти на Службу у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова).



В.о. начальника Слов’янської міської

військової адміністрації                                                                                                Іоанн РОСТОВ




Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.