Розпорядження начальника ВА  "Про влаштування до прийомної сім'ї на виховання та спіл..."  № 1344 від 10.07.2024р. 
Документ №1344 від 10.07.2024р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

На сайті 11.07.2024



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
КРАМАТОРСЬКОГО РАЙОНУ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
НАЧАЛЬНИКА СЛОВ'ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
 
від 10.07.2024  № 1344
м. Слов'янськ
 

Про влаштування до прийомної сім’ї на виховання та спільне проживання малолітньої дитини



Розглянувши заяву від 04.06.2024 та надані документи громадянкою України (інформація конфіденційна) (паспорт виданий 09.08.2021, орган, що видав - 1455), зареєстрована за адресою: (інформація конфіденційна), м. Слов’янськ Краматорського району Донецької області, про влаштування до прийомної сім’ї на базі її родини малолітньої дитини (інформація конфіденційна), який має статус дитини, позбавленої батьківського піклування, перебуває на первинному обліку Служби у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації, дитина має рідних братів та сестер: (інформація конфіденційна), (інформація конфіденційна), (інформація конфіденційна), які тимчасово влаштовані до комунального закладу «Черкаський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей Черкаської обласної ради», (інформація конфіденційна), (інформація конфіденційна), (інформація конфіденційна), які виховуються в дитячому будинку сімейного типу (інформація конфіденційна) та (інформація конфіденційна), підлягає усиновленню, не має на праві власності рухомого та нерухомого майна, має всі правові підстави для влаштування на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї (інформація конфіденційна).

Дитина (інформація конфіденційна) (актовий запис від 23.01.2014 № 77, складений відділом державної реєстрації актів цивільного стану по місту Слов’янську реєстраційної служби Слов’янського міськрайонного управління юстиції у Донецькій області), має статус дитини, позбавленої батьківського піклування, враховуючи, що заочним рішенням Слов’янського міськрайонного суду Донецької області від 20.09.2021 (Номер справи (інформація конфіденційна), Номер провадження (інформація конфіденційна) мати дитини, (інформація конфіденційна), позбавлена батьківських прав, батько дитини, (інформація конфіденційна), позбавлений батьківських прав заочним рішення Слов’янського міськрайонного суду Донецької області від 26.02.2019 (Єд.унік. (інформація конфіденційна), Провадження (інформація конфіденційна).

Прийомна сім’я (інформація конфіденційна) створена розпорядженням керівника Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації від 24.02.2022 № 336 «Про створення прийомної сім’ї та влаштування до неї на виховання та спільне проживання дитини».

На виконання законодавства України щодо вжиття невідкладних заходів щодо переміщення (евакуації) з Донецької області до більш безпечної території України або за межі України, сімей, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дана родина евакуювалася та фактично мешкає за адресою: (інформація конфіденційна), м. Знам’янка Кропивницького району Кіровоградської області.

На даний час в прийомній сім’ї (інформація конфіденційна) виховується та спільно проживають прийомні діти: (інформація конфіденційна), та (інформація конфіденційна), (інформація конфіденційна).

З метою захисту прав та законних інтересів дитини (інформація конфіденційна), враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини від 04.07.2024, керуючись ст.ст. 256-5, 256-6, 256-7, 256-8 Сімейного кодексу України, ст. 25 Закону України «Про охорону дитинства», ст.ст. 3, 6 Закону України «Про забезпечення організаційно–правових умов соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», Законом України «Про правовий режим воєнного стану»:


1. Передати з 15.07.2024 на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї на базі родини (інформація конфіденційна) малолітню дитину (інформація конфіденційна).


2. Покласти на прийомну матір (інформація конфіденційна) персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток дитини, навчання, створення належних умов для розвитку їх природних здібностей, підготовку дитини до самостійного життя та праці.


       3. Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова):


4.1 Підготувати договір про влаштування дитини до прийомної сім’ї на базі родини (інформація конфіденційна) на виховання та спільне проживання.


4.2 Надати прийомній матері документи на дитину. Здійснювати контроль за виконанням умов договору, умовами проживання, вихованням прийомної дитини у прийомній сім’ї.


4.3 Готувати щорічно до 15 липня звіт про стан утримання та розвитку дитини в прийомній сім’ї.

5. Центру соціальних служб за місцем фактичного проживання (перебування) дитини:


5.1 Закріпити за прийомною сім’єю (інформація конфіденційна) соціального працівника. Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дитини у прийомній сім’ї, соціального супроводження прийомної сім’ї.


5.2 Забезпечити здійснення соціального супроводу прийомної сім’ї, надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї.


5.3 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан здійснення соціального супроводження прийомної сім’ї та надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації щорічно до 10 липня звіт про виконання плану соціального супроводу дітей та прийомної сім’ї.


       6. Зобов’язати прийомну-матір (інформація конфіденційна):


6.1 звернутися до Управління соціального захисту населення за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) з метою нарахування призначень і виплат соціальної допомоги на прийомну дитину, грошового призначення і виплати державної соціальної допомоги на дитину і грошового забезпечення прийомній матері у межах видатків, передбачених у державному бюджеті;


       6.2 звернутися до медичної установи за місцем фактичного проживання (перебування) щодо забезпечення медичного нагляду лікарем загальної практики сімейної медицини прийомної дитини;


6.3 в разі влаштування дітей в різні сім’ї громадян (потенційні опікуни, піклувальники, кандидатів в усиновлювачі, дитячі будинки сімейного типу,) забезпечити постійні контакти між дітьми, в тому числі періодичні зустрічі, листування, телефонні розмови, обмін фотокартками тощо. Якщо за віком або станом здоров’я дитина не може самостійно писати, повідомлення від її імені та з її слів пишуть особи, які здійснюють догляд за дитиною. Періодичність зустрічей встановлюється залежно від обставин перебування дітей, але не рідше ніж два рази на рік.


7. Управлінню соціального захисту населення за місцем влаштування дітей або за місцем фактичного проживання (перебування):


7.1 Здійснювати призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей і грошового забезпечення одному з прийомних батьків прийомної сім’ї (інформація конфіденційна) у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.


7.2 Здійснювати виплати на дитину та грошове забезпечення прийомній матері щомісяця до 20 числа.


7.3 Забезпечити щорічне оздоровлення дитини на пільгових умовах.


       8. Відділу охорони здоров’я за місцем влаштування дітей або за місцем фактичного проживання (перебування):


8.1 Закріпити за прийомною дитиною дільничного сімейного лікаря.


8.2 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання дитини у прийомній сім’ї.


8.3 Забезпечити здійснення диспансерного нагляду за дитиною та проходження ними двічі на рік медичного огляду.


8.4 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан здоров’я дитини в прийомній сім’ї та надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації щорічно до 10 липня звіт про стан здоров’я дитини, дотримання прийомною матір’ю рекомендацій лікаря.


       9. Освітній установі за місцем фактичного проживання (перебування) дитини:


9.1 Забезпечити право на здобуття освіти прийомною дитиною, а у разі потреби – забезпечити індивідуальне навчання.


9.2 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дитини у прийомній сім’ї на базі родини (інформація конфіденційна).


9.3 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан навчання та розвитку дитини в прийомній сім’ї та надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації щорічно до 10 липня звіт про рівень розвитку та знань дитини, наявність в прийомній сім’ї необхідних умов для здобуття освіти, позашкільну зайнятість, участь прийомної матері у вихованні дитини.


10. Фінансовій установі за місцем фактичного проживання (перебування) дітей опрацювати пропозиції по джерелам фінансування прийомної сім’ї.


11. Рекомендувати органу поліції за місцем фактичного проживання (перебування) дитини:


11.1 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дитини у прийомній сім’ї (інформація конфіденційна).


11.2 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан захисту прав та законних інтересів дитини у прийомній сім’ї та надавати Службі у справах дітей міської військової адміністрації щорічно до 10 липня звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку прийомної дитини та прийомної матері.


       12. Контроль щодо виконання даного розпорядження покласти на Службу у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова).




Начальник Слов’янської міської

військової адміністрації                                                                                                      Вадим ЛЯХ



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.