Розпорядження начальника ВА  "Про встановлення опіки над малолітньою дитиною..."  № 1085 від 31.05.2024р. 
Документ №1085 від 31.05.2024р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Розпорядження начальника ВА  Про влаштування дитини до сім'ї патронатного вихователя
Розпорядження начальника ВА  №210 від 26.01.2024р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

На сайті 03.06.2024



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
КРАМАТОРСЬКОГО РАЙОНУ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
НАЧАЛЬНИКА СЛОВ'ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
 
від 31.05.2024  № 1085
м. Слов'янськ
 

Про встановлення опіки над малолітньою дитиною



Розглянувши заяву від 21.05.2024 та надані документи громадянкою України (інформація конфіденційна) (паспорт (інформація конфіденційна), виданий Слов’янським МВ УМВС України в Донецькій області 05.06.2002), яка зареєстрована за адресою: (інформація конфіденційна), м. Слов’янськ Краматорського району Донецької області, перебуває на обліку як внутрішньо переміщена особа у Франківському відділі соціального захисту населення Управління соціального захисту Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради (довідка від 05.05.2023 №1330-5003272056), проживає за адресою: (інформація конфіденційна), м. Львів Львівської області, про призначення її опікуном над малолітньою дитиною (інформація конфіденційна) (актовий запис від 04.01.2024 № 6, складений відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Донецькій області міськрайонного управління Міністерства юстиції), що перебуває на первинному обліку в Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації, має статус дитини, позбавленої батьківського піклування (розпорядження начальника Слов’янської міської військової адміністрації від 16.01.2024 № 128), у зв’язку з тим, що мати дитини - (інформація конфіденційна), покинула дитину в КНП Слов’янської міської ради «Міська клінічна лікарня м. Слов’янська» (акт закладу охорони здоров’я та органу внутрішніх справ України про дитину, покинуту в пологовому будинку, іншого закладі охорони здоров’я від 18.12.2023), відомості про батька дитини, (інформація конфіденційна), внесені відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (Витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження відповідно до статей 126, 133, 135 Сімейного кодексу України від 04.01.2024 № 00042983448, наданий відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Донецькій області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції), враховуючи рішення комісії питань захисту прав дитини від 21.05.2024, керуючись п.п. 3, 42 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866 (зі змінами), ст.ст. 243, 244, 246, 247, 249 Сімейного кодексу України, ст. 25 Закону України «Про охорону дитинства», ст.ст. 58, 61, 63, 292 Цивільного кодексу України, Законом України «Про правовий режим воєнного стану»:


       1. Призначити (інформація конфіденційна), опікуном над малолітньою (інформація конфіденційна).


       2. Зобов’язати опікуна (інформація конфіденційна) оформити всі виплати, передбачені чинним законодавством, стосовно підопічної дитини, щороку у лютому звітувати Службі у справах дітей за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) про свою діяльність.


       3. Центру соціальних служб за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) забезпечити здійснення соціального супроводу підопічної дитини перший та останній рік піклування та надавати Службі у справах дітей за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) інформацію про виконання плану соціального супроводу дитини.


       4. Відділу охорони здоров’я за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування):


       4.1 Здійснювати диспансерний нагляд за дитиною, закріпити за нею сімейного лікаря.


       4.2 Забезпечити дитині двічі на рік проходження медичного огляду.


       4.3 Надавати Службі у справах дітей за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) щорічно звіт про стан здоров’я дитини, дотримання опікуном рекомендацій лікаря.


       5. Відділу освіти за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) :


       5.1 Забезпечити право дитини на здобуття освіти, а у разі потреби – забезпечити індивідуальне навчання.


       5.2 Надавати Службі у справах дітей за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) щорічно звіт про рівень розвитку та знань дитини, наявність в сім’ї необхідних умов для здобуття освіти, позашкільну зайнятість, участь опікуна у вихованні дитини.


       6. Управлінню соціального захисту населення за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) забезпечити щорічне оздоровлення підопічної дитини на пільгових умовах.


       7. Просити відділ поліції за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) надавати Службі у справах дітей за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) щорічно звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку підопічної дитини та опікуна.


       8. Направити дане розпорядження до всіх зацікавлених служб для відома, користування та контролю в роботі.


       9. Координацію роботи щодо виконання даного розпорядження покласти на Службу у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова).




В.о.начальника Слов’янської міської

військової адміністрації                                                                                         Андрій СЕКЛЕЦОВ



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.