Розпорядження начальника ВА  "Про звільнення від сплати орендної плати за майно комун..."  № 628 від 27.03.2024р. 
Документ №628 від 27.03.2024р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

27.03.2024p. - Прийнятий

 
Публікації документа

На сайті 28.03.2024



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
КРАМАТОРСЬКОГО РАЙОНУ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
НАЧАЛЬНИКА СЛОВ'ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇЇ
 
від 27.03.2024  № 628
м. Слов'янськ
 

Про звільнення від сплати орендної плати за майно комунальної власності Слов’янської міської територіальної громади


Беручи до уваги неодноразові звернення орендарів, які орендують комунальне майно, щодо звільнення від сплати орендної плати за майно комунальної власності Слов’янської міської територіальної громади, у зв’язку зі змінами в соціально-економічному становищі Слов’янської міської територіальної громади внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, що негативно вплинуло на здатність орендарів продовжувати сплачувати орендну плату за укладеними договорами оренди комунального майна, з метою стимулювання орендарів комунального майна до відновлення діяльності на території Слов’янської міської територіальної громади, збереження робочих місць на орендованих об’єктах, відповідно до пункту 129-1 Порядку передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.06.2020 №483 «Деякі питання оренди державного та комунального майна» (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 27.05.2022 №634 «Про особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану» (зі змінами), враховуючи Указ Президента України від 24.02.2022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами, затвердженими відповідними Законами України), постанову Верховної Ради України «Про здійснення начальниками Дружківської, Костянтинівської та Слов’янської міських військових адміністрації Краматорського району Донецької області повноважень, передбачених частиною другою статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», наказ Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 02.12.2022 №309 «Про затвердження Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією» (зі змінами), керуючись пунктом 12 частини другої, пунктом 8 частини шостої статті 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» (зі змінами):


1. Звільнити з 01.04.2024 до 31.12.2024 орендарів, які здійснюють на даний час свою діяльність з використанням комунального майна, від сплати орендної плати за майно комунальної власності Слов’янської міської територіальної громади за діючими договорами оренди за умови відсутності заборгованості з орендної плати станом на 01.04.2024 або укладеними після прийняття даного розпорядження.


2. Звільнення від орендної плати за майно комунальної власності Слов’янської міської територіальної громади здійснюється за письмовою заявою орендаря, яка надається орендодавцю особисто або на електрону пошту. Після надходження заяви від орендарів, орендодавцем та балансоутримувачем складається акт, що підтверджує факт ведення ними діяльності.


3. Звільнення від орендної плати за майно комунальної власності Слов’янської міської територіальної громади застосовується без окремого рішення  орендодавця.


4. Зміни до договорів оренди про початок або припинення застосування звільнення від орендної плати за майно комунальної власності Слов’янської міської територіальної громади не вноситься.


5. Дане розпорядження вступає в силу з дати його прийняття.




Начальник Слов’янської міської

військової адміністрації                                                                                                      Вадим ЛЯХ



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.