Розпорядження начальника ВА  "Про внесення змін до Порядку надання матеріальної допо..."  № 422 від 28.02.2024р. 
Документ №422 від 28.02.2024р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

28.02.2024p. - Прийнятий

 
Публікації документа

На сайті 28.02.2024



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
КРАМАТОРСЬКОГО РАЙОНУ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
НАЧАЛЬНИКА СЛОВ'ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
 
від 28.02.2024  № 422
м. Слов'янськ
 

Про внесення змін до Порядку надання  матеріальної допомоги та компенсацій для реалізації заходів Програми соціального захисту деяких категорій мешканців на території Слов’янської міської ради на 2020-2024 роки в межах власних повноважень, затвердженого рішенням виконавчого комітету Слов’янської міської ради від 01.04.2020 № 633


З метою підвищення соціального захисту родин загиблих цивільних мешканців Слов'янської міської територіальної громади, які загинули або померли від поранень, внаслідок ворожого обстрілу з боку російської федерації або підриву вибухонебезпечних предметів, під час дії воєнного стану на території України, керуючись ст.15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану»:



1. Внести зміни до Порядку надання матеріальної допомоги та компенсацій для реалізації заходів  Програми соціального захисту деяких категорій мешканців  на території Слов’янської міської ради на 2020-2024 роки в межах власних повноважень, затвердженого рішенням виконавчого комітету Слов’янської міської ради від 01.04.2020 № 633, виклавши п.39 в новій редакції (додається).




Начальник Слов’янської

міської військової адміністрації                                                                         Вадим ЛЯХ








Додаток 

до розпорядження начальника Слов’янської міської військової адміністрації 

               28.02.2024  № 422



Порядок надання  матеріальної допомоги та компенсацій для реалізації заходів Програми соціального захисту деяких категорій мешканців на території  Слов’янської міської територіальної громади на 2020-2024 роки

в межах власних повноважень, затвердженого  рішенням виконкому Слов’янської міської ради від 01.04.2020 № 633,

виклавши п.39 в новій редакції.



«39. Надання одноразової матеріальної допомоги родинам загиблих цивільних мешканців Слов'янської міської територіальної громади, які загинули або померли від поранень, внаслідок ворожого обстрілу з боку російської федерації або підриву вибухонебезпечних предметів, під час дії воєнного стану на території України (п.49)


       Одноразова матеріальна допомога родинам загиблих цивільних мешканців Слов'янської міської територіальної громади, які загинули або померли від поранень, внаслідок ворожого обстрілу з боку російської федерації або підриву вибухонебезпечних предметів, під час дії воєнного стану на території України (далі – матеріальна допомога) надається:

  • дружинам (чоловікам) загиблих (померлих) цивільних осіб;
  • дітям загиблої (померлої) особи, в тому числі повнолітнім;
  • батькам загиблої особи;

Першочергово дружині (чоловіку) з агиблої (померлої) цивільної особи, які загинули або померли від поранень, внаслідок ворожого обстрілу з боку російської федерації або підриву вибухонебезпечних предметів, під час дії воєнного стану на території України, яка на момент смерті була зареєстрована на території Слов’янської міської територіальної громади.

У разі відсутності дружини (чоловіка) цивільної загиблої особи матеріальна допомога призначається та виплачується одному із дітей загиблої (померлої) цивільної особи, за умови надання письмової згоди у довільній формі про виплату їй (йому) грошової допомоги від інших дітей або одному з батьків загиблої (померлої) цивільної особи, за умови надання письмової згоди у довільній формі про виплату їй (йому) грошової допомоги від інших батьків. У разі не надання згоди одним з членів родини на виплату одноразової матеріальної допомоги виплата здійснюється рівними частками на всіх отримувачів, передбачених даним Порядком.

Від імені членів сім’ї загиблої (померлої) цивільної особи, а також неповнолітніх дітей може звернутися законний представник або уповноважена особа.

Якщо після призначення та виплати матеріальної допомоги у повному обсязі за її отриманням звертаються інші  особи, які мають на неї право, питання перерозподілу  суми матеріальної допомоги вирішується безпосередньо членами сім’ї  загиблої (померлої) цивільної особи за взаємною згодою або в судовому порядку.

Заява про надання матеріальної допомоги подається до Управління соціального захисту населення Слов’янської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області (далі-Управління).

До заяви додаються такі документи:

- копія документа заявника, що посвідчує особу громадянина України. У разі подання документів законним представником або уповноваженою особою-документ, що посвідчують особу тих членів  сім’ї загиблої (померлої) цивільної особи, від імені яких подається заява, а також документ, який надає повноваження законному представникові чи уповноваженій особі представляти таких осіб, оформлений відповідно до чинного законодавства;

- копія витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання або копії довідки про реєстрацію місця проживання особи (у разі надання копії паспорта у формі картки);

- копія реєстраційного номеру облікової картки платника податків;

- копії документів, що посвідчують родинні зв’язки із загиблою (померлою) особою (свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження, рішення суду,  тощо);

- копія свідоцтва про смерть та його копії;

- копія лікарського свідоцтва про смерть;

- копія первинного медичного документа, який підтверджує причинно-наслідковий зв’язок смерті з пораненням та вогневим ураженням (обстрілом, бомбардуванням, мінуванням, інших засобів ведення воєнних дій);

- згоди членів сім’ї загиблої (померлої) особи на перерахування матеріальної допомоги на рахунок законного представника або уповноваженої особи (за необхідності);

- витяг з місця реєстрації загиблої (померлої) цивільної особи;

- копія довідки про взяття на облік ВПО (за наявності).

Матеріальна допомога у розмірі 150,0 тис. грн. виплачується родинам загиблих цивільних мешканців Слов'янської міської територіальної громади, які загинули або померли від поранень, внаслідок ворожого обстрілу з боку російської федерації під час дії воєнного стану з початку повномасштабного вторгнення.

Матеріальна допомога у розмірі 100,0 тис. грн. виплачується додатково родинам загиблих цивільних мешканців Слов'янської міської територіальної громади, які загинули або померли від поранень, внаслідок ворожого обстрілу з боку російської федерації у 2022-2023 роках, та отримали матеріальну допомогу у розмірі 50,0 тис. грн. за рахунок бюджету Слов'янської міської територіальної громади.

Матеріальна допомога у розмірі 150,0 тис. грн. виплачується родинам загиблих цивільних мешканців Слов'янської міської територіальної громади, які загинули або померли від підриву вибухонебезпечних предметів, під час дії воєнного стану на території України з початку повномасштабного вторгнення.

       Виплата матеріальної допомоги здійснюється Управлінням за рахунок бюджету Слов’янської міської територіальної громади шляхом їх перерахування  на особові рахунки  одержувачів, відкриті в установах банку.

       



Начальник Управління

соціального захисту населення                                                 Олена АЛЬОХІНА




Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.