Розпорядження начальника ВА  "Про влаштування до прийомної сім'ї на виховання та спіл..."  № 316 від 09.02.2024р. 
Документ №316 від 09.02.2024р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

На сайті 12.02.2024



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
КРАМАТОРСЬКОГО РАЙОНУ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
НАЧАЛЬНИКА СЛОВ'ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
 
від 09.02.2024  № 316
м. Слов'янськ
 

Про влаштування до прийомної сім’ї на виховання та спільне проживання малолітньої дитини



Розглянувши заяву від 17.01.2024 та надані документи громадянами України (інформація конфіденційна) (паспорт (інформація конфіденційна)), та (інформація конфіденційна) (паспорт (інформація конфіденційна)), які зареєстровані за адресою: (інформація конфіденційна) м. Слов’янськ Краматорського району Донецької області, про влаштування до прийомної сім’ї на базі їх родини малолітньої дитини (інформація конфіденційна), враховуючи, що вищезазначена дитина має всі правові підстави для влаштування її на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї (інформація конфіденційна)  та (інформація конфіденційна).

Прийомна сім’я (інформація конфіденційна) та (інформація конфіденційна)  створена рішенням виконавчого комітету Слов’янської міської ради від 04.04.2018 № 207.

На виконання діючого законодавства України щодо вжиття невідкладних заходів щодо переміщення (евакуації) з Донецької області до більш безпечної території України або за межі України, сімей, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дана родина евакуювалася та на даний час фактично мешкає за адресою: (інформація конфіденційна).

На даний час в родині виховуються троє прийомних дітей родинної групи: (інформація конфіденційна), (інформація конфіденційна), (інформація конфіденційна).

Малолітній (інформація конфіденційна) (актовий запис складений Слов’янським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків), має статус дитини, позбавленої батьківського піклування, перебуває на первинному обліку Служби у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації, враховуючи, що мати дитини, (інформація конфіденційна), покинула дитину в КНП Слов’янської міської ради «Міська клінічна лікарня м. Слов’янська» (акт закладу охорони здоров’я та органу внутрішніх справ України про дитину, яку батьки (матір або батько), інші родичі або законний представник відмовилися забрати з пологового будинку, іншого закладу охорони здоров’я від 10.06.2021), підписаного головним лікарем комунального некомерційного підприємства Слов’янської міської ради «Міська клінічна лікарня м. Слов’янська» Степановим В.В., інспектором ювенальної превенції відділу поліції № 4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області Сандульським Є.В., начальником Служби у справах дітей Слов’янської міської ради Соколовою О.С., директором Слов’янського міського центру соціальних служб Павловою В.М., дитина покинута у неонатальному відділенні комунального некомерційного підприємства Слов’янської міської ради «Міська клінічна лікарня м. Слов’янська», відомості про батька дитини, (інформація конфіденційна), внесені відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України внесені відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (Витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження відповідно до статей 126, 133, 135 Сімейного кодексу України від (інформація конфіденційна), наданий Слов'янським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків), дитина не має братів та сестер, не підлягає усиновленню, не має на праві власності рухомого та нерухомого майна.

Враховуючи висновки Служби у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації від 08.01.2024 № 29/03-44, від 02.02.2024 № 29/03-215 про доцільність поповнення прийомної родини (інформація конфіденційна) та (інформація конфіденційна), з метою захисту прав та законних інтересів дитини, враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини від 08.02.2024, керуючись ст.ст. 256-5, 256-6, 256-7, 256-8 Сімейного кодексу України, ст. 25 Закону України «Про охорону дитинства», ст.ст. 3, 6 Закону України «Про забезпечення організаційно–правових умов соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю» (зі змінами), Законом України «Про правовий режим воєнного стану»:


1. Передати з 14.02.2024 на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї на базі родини (інформація конфіденційна) та (інформація конфіденційна)  малолітню дитину, (інформація конфіденційна).


2. Покласти на прийомних батьків (інформація конфіденційна) та (інформація конфіденційна) персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток дитини, навчання, створення належних умов для розвитку їх природних здібностей, підготовку дитини до самостійного життя та праці.


       3. Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова):


3.1 Підготувати договір про влаштування дитини (інформація конфіденційна), до прийомної сім’ї на базі родини (інформація конфіденційна)  та (інформація конфіденційна) на виховання та спільне проживання.


3.2 Надати прийомним батькам документи на дитину. Здійснювати контроль за виконанням умов договору, умовами проживання, вихованням прийомної дитини у прийомній сім’ї.


3.3 Готувати щорічно до 14 лютого звіт про стан утримання та розвитку дитини в прийомній сім’ї.


       4. Центру соціальних служб за місцем фактичного проживання (перебування) дитини:


4.1 Закріпити за прийомною сім’єю (інформація конфіденційна) та (інформація конфіденційна) соціального працівника. Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дитини у прийомній сім’ї, соціального супроводження прийомної сім’ї.


4.2 Забезпечити здійснення соціального супроводу прийомної сім’ї, надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї.


4.3 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан здійснення соціального супроводження прийомної сім’ї та надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова) щорічно до 04 лютого звіт про виконання плану соціального супроводу дитини та прийомної сім’ї.


5. Управлінню соціального захисту населення за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування):


5.1 Здійснювати виплати на дитину та грошове забезпечення батькам-вихователям щомісяця до 20 числа.


5.2. Забезпечити щорічне оздоровлення дитини на пільгових умовах.


6. Зобов’язати прийомних батьків (інформація конфіденційна) та (інформація конфіденційна):


6.1. звернутись до Управління соціального захисту населення за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) з метою нарахування призначень і виплат соціальної допомоги на дитину, грошового призначення і виплати державної соціальної допомоги на дитину і грошового забезпечення прийомним батькам у межах видатків, передбачених у державному бюджеті;


6.2 звернутися до медичної установи за місцем фактичного проживання (перебування) щодо забезпечення медичного нагляду лікарем загальної практики сімейної медицини дитини;


6.3 щорічно до 04 лютого надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова) звіт про стан здоров’я дитини.


7. Відділу охорони здоров’я за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування):


       7.1 Закріпити за прийомною дитиною сімейного лікаря;


       7.2 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання дитини у прийомній сім’ї.


       7.3 Забезпечити здійснення диспансерного нагляду за дитиною та проходження нею двічі на рік медичного огляду.


7.2 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан здоров’я дитини в прийомній сім’ї та надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова) щорічно до 04 лютого звіт про стан здоров’я дитини, дотримання прийомними батьками рекомендацій лікаря.


       8. Освітній установі за місцем фактичного проживання (перебування) дитини:


       8.1 Забезпечити право на здобуття освіти прийомною дитиною, а у разі потреби – забезпечити індивідуальне навчання.


8.2 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дитини у прийомній сім’ї на базі родини (інформація конфіденційна) та (інформація конфіденційна).


8.3 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан навчання та розвитку дитини в прийомній сім’ї та надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова) щорічно до 04 лютого звіт про рівень розвитку та знань дитини, наявність в прийомній сім’ї необхідних умов для здобуття освіти, позашкільну зайнятість, участь прийомної матері у вихованні дитини.


9. Фінансовій установі за місцем фактичного проживання (перебування) дитини опрацювати пропозиції по джерелам фінансування прийомної сім’ї.


       10. Рекомендувати відділу поліції за місцем фактичного проживання (перебування) дитини:


10.1 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дитини у прийомній сім’ї.


10.2 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан захисту прав та законних інтересів дитини у прийомній сім’ї та надавати Службі у справах дітей міської військової адміністрації (Соколова) щорічно до 04 лютого звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку прийомної дитини та прийомної матері.


11. Координацію роботи щодо виконання даного розпорядження покласти на Службу у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова), контроль – на заступника начальника Слов’янської міської військової адміністрації Іоанна Ростова.




Начальник Слов’янської міської

військової адміністрації                                                                                                      Вадим ЛЯХ



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.