Розпорядження начальника ВА  "Про надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг т..."  № 301 від 07.02.2024р. 
Документ №301 від 07.02.2024р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

07.02.2024p. - Прийнятий

 
Публікації документа

На сайті 08.02.2024



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
КРАМАТОРСЬКОГО РАЙОНУ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
НАЧАЛЬНИКА СЛОВ'ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
 
від 07.02.2024  № 301
м. Слов'янськ
 

Про надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг та на придбання твердого палива і скрапленого газу особам з інвалідністю по зору у 2024 році


З метою підвищення життєвого рівня осіб з інвалідністю по зору 1 та 2 групи, а також дітей з інвалідністю по зору до 18 років, на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації, начальника обласної військової адміністрації від 12.12.2023 №605/5-23 «Про обласний бюджет на 2024 рік», листа Донецької обласної державної адміністрації, Донецької обласної військової адміністрації від 16.01.2024 №0.1/16/152/0/2-24 «Про надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг та на придбання твердого палива і скрапленого газу особам з інвалідністю по зору у 2024 році», постанови Кабінету Міністрів України від 30.03.2022 №390 «Про внесення до деяких постанов Кабінету Міністрів України змін щодо строку повторного огляду осіб з інвалідністю та продовження строку дії деяких медичних документів в умовах воєнного стану», керуючись постановою Верховної Ради України від 18.07.2022 № 2397-ІX «Про здійснення начальниками Дружківської, Костянтинівської та Слов’янської міських військових адміністрацій Краматорського району Донецької області повноважень, передбачених частиною другою статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», керуючись ст. 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану»:



  1. Надати пільги особам з інвалідністю по зору 1 та 2 груп, а також дітям з інвалідністю по зору до 18 років, що мешкають в сім’ях, які на час звернення (на час надання пільги) не отримують житлову субсидію (незалежно від причини неотримання), з 01 січня 2024 року по 31 грудня 2024 року, у вигляді:

- 50-відсоткової знижки на соціальні норми житла та соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 06 серпня 2014 року № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» (зі змінами);

- у разі, коли житлове приміщення не забезпечується електро-, тепло- або газопостачанням для опалення, пільга надається у розмірі 50-відсоткової знижки на придбання твердого палива і скрапленого газу (пільга надається у вигляді грошової компенсації, виходячи з норми забезпечення сім’ї, визначеної постановою Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2012 року № 356 «Про встановлення мінімальних норм забезпечення населення твердим та рідким пічним побутовим паливом і скрапленим газом та граничних показників їх вартості для надання пільг і житлових субсидій», а саме: 1 тонна твердого палива та один балон скрапленого газу на домогосподарство на рік).

Відповідно до вимог постанов Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2012 року № 356 «Про встановлення мінімальних норм забезпечення населення твердим та рідким пічним побутовим паливом і скрапленим газом та граничних показників їх вартості для надання пільг і житлових субсидій» та від 15 грудня 2023 року № 1315 «Про схвалення основних прогнозних макропоказників  економічного і соціального розвитку України на 2024-2026 роки», граничні показники вартості твердого палива та скрапленого газу для розрахунку пільг дорівнюють: твердого палива -  3824,63 гривень за 1 тонну та скрапленого газу – 382,46 гривень за 1 балон.

2. Пільги з оплати житлово-комунальних послуг та на придбання твердого палива і скрапленого газу особам з інвалідністю по зору у 2024 році надаються за умови звернення особи з інвалідністю по зору до Управління соціального захисту населення Слов’янської міської військової адміністрації (особисто або поштою з повідомленням) із заявою про призначення пільг на поточний рік. До заяви про призначення пільг слід прикласти копії документів (паспорта (1,2 та 10 сторінки) або ІD-картки з витягом про реєстрацію місця проживання, довідки МСЕК або медичного висновку (для дитини до 18 років), ідентифікаційного номеру, довідки внутрішньо переміщеної особи за фактичним місцем проживання (при наявності)).

У разі, коли особа з інвалідністю по зору перебуває на обліку як внутрішньо переміщена особа за межами Слов’янської міської територіальної громади, що підтверджуються відомостями з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, нарахування пільг на послуги, обсяг яких вимірюється лічильниками (газопостачання, електропостачання,  водопостачання та водовідведення) не здійснюється.

Якщо особа з інвалідністю по зору не звернулася із заявою про призначення пільг з оплати житлово-комунальних послуг та на придбання твердого палива і скрапленого газу на поточний рік, то пільги, передбачені цим розпорядженням, не призначаються.

3. Пільги надаються за рахунок коштів субвенції з обласного бюджету до бюджету Слов’янської міської територіальної громади.

4. Управлінню соціального захисту населення Слов’янської міської військової адміністрації (Альохіна) забезпечити надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг та на придбання твердого палива і скрапленого газу особам з інвалідністю по зору, зазначених у п.1 розпорядження, у 2024 році.




Начальник Слов’янської міської

військової адміністрації                                                                                               Вадим ЛЯХ




Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.