Розпорядження начальника ВА  "Про влаштування до дитячого будинку сімейного типу на в..."  № 206 від 26.01.2024р. 
Документ №206 від 26.01.2024р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

На сайті 01.02.2024



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
КРАМАТОРСЬКОГО РАЙОНУ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
НАЧАЛЬНИКА СЛОВ'ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
 
від 26.01.2024  № 206
м. Слов'янськ
 

Про влаштування до дитячого будинку сімейного типу на виховання та спільне проживання малолітньої дитини



Розглянувши заяву від 19.01.2024 та надані документи громадянами України: (інформація конфіденційна), (паспорт, виданий Слов’янським РВ УМВС України в Донецькій області), та (інформація конфіденційна), (паспорт виданий Слов’янським РВ ГУМВС України в Донецькій області), які зареєстровані за адресою: (інформація конфіденційна) Краматорського району Донецької області, щодо влаштування до дитячого будинку сімейного типу малолітньої дитини (інформація конфіденційна), враховуючи, що дитячий будинок сімейного типу родини (інформація конфіденційна) та (інформація конфіденційна) створено розпорядженням голови Слов’янської райдержадміністрації від 12.12.2011 № 583, дитячий будинок продовжив своє функціонування на території Слов’янської міської територіальної громади рішенням виконавчого комітету Слов’янської міської ради від 17.02.2021 № 132.

На виконання законодавства України щодо вжиття невідкладних заходів щодо переміщення (евакуації) з Донецької області до більш безпечної території України або за межі України, сімей, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дана родина евакуювалася та на даний час фактично мешкає за адресою: (інформація конфіденційна), м.Івано-Франківськ (акт обстеження від 03.10.2023, складений службою у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради).

На даний час в ньому виховуються наступні діти/особи – вихованці: (інформація конфіденційна), (інформація конфіденційна), (інформація конфіденційна), (інформація конфіденційна), (інформація конфіденційна). Всі діти мають правові підстави для перебування в дитячому будинку сімейного типу.

       (інформація конфіденційна) (актовий запис від 20.11.2015 № 32, складений виконкомом Билбасівської селищної ради Слов’янського району Донецької області), має статус дитини, позбавленої батьківського піклування (розпорядження начальника Слов’янської міської військової адміністрації від 09.01.2024 № 71), малолітній відібраний у матері - (інформація конфіденційна), відповідно до  заочного рішення Слов’янського міськрайонного суду Донецької області, відомості про батька дитини, (інформація конфіденційна), внесені відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (Витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження відповідно до статей 126, 133, 135 Сімейного кодексу України від 02.08.2023 № 00040786059, наданий відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Донецькій області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції), не має на правах власності нерухомого майна, має всі правові підстави для влаштування його до сімейних форм виховання.

Враховуючи висновок Слов’янського міського центру соціальних служб від 02.08.2023 про доцільність влаштування дітей на виховання та спільне проживання у дитячий будинок сімейного типу (інформація конфіденційна) та (інформація конфіденційна), висновок Служби у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації від 22.01.2024 про доцільність влаштування до  дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна) та (інформація конфіденційна) малолітньої дитини, з метою захисту прав та законних інтересів дитини, враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини від 25.01.2024, керуючись ст.ст. 256-5, 256-6, 256-7, 256-8 Сімейного кодексу України, ст. 25 Закону України «Про охорону дитинства», ст.ст. 3, 6 Закону України «Про забезпечення організаційно–правових умов соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу» (зі змінами), Законом України «Про правовий режим воєнного стану»:


       1. Передати з 29.01.2024 року на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна) та (інформація конфіденційна) малолітню дитину (інформація конфіденційна).


       2. Покласти на батьків - вихователів (інформація конфіденційна) та (інформація конфіденційна) персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток дитини, навчання, створення належних умов для розвитку її природних здібностей, підготовку дитини до самостійного життя та праці.


  1. 3. Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова):

       3.1 Підготувати договір про влаштування дитини (інформація конфіденційна), до дитячого будинку сімейного типу на базі родини (інформація конфіденційна) та (інформація конфіденційна) на виховання та спільне проживання.


       3.2 Надати батькам-вихователям документи на дитину. Здійснювати контроль за виконанням умов договору, умовами проживання, вихованням дитини-вихованця у дитячому будинку сімейного типу.


       3.3 Готувати щорічно до 29 січня звіт про стан утримання та розвитку дитини в дитячому будинку сімейного типу на базі родини (інформація конфіденційна) та (інформація конфіденційна).


       4. Центру соціальних служб за місцем фактичного проживання (перебування) дитини:


       4.1 Закріпити за дитячим будинком сімейного типу соціального працівника. Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дитини у дитячому будинку сімейного типу, соціального супроводження дитячого будинку сімейного типу.


       4.2 Забезпечити здійснення соціального супроводу дитячого будинку сімейного типу надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.


       4.3 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан здійснення соціального супроводження дитячого будинку сімейного типу та надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова) щорічно до 25 січна звіт про виконання плану соціального супроводу дитини та дитячого будинку сімейного типу .


       5. Зобов’язати батьків – вихователів (інформація конфіденційна) та (інформація конфіденційна):


5.1 Звернутися до Управління соціального захисту населення за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування) з метою нарахування призначень і виплат соціальної допомоги на дитину, грошового призначення і виплати державної соціальної допомоги на дитину і грошового забезпечення батьків-вихователів у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.


       5.2. Звернутися до медичної установи за місцем фактичного проживання (перебування) щодо забезпечення медичного нагляду лікарем загальної практики сімейної медицини дитини.


       5.3 Щорічно до 25 січня надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова) звіт про стан здоров’я дитини.


       6. Управлінню соціального захисту населення за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування):


6.1 Здійснювати виплати на дитину та грошове забезпечення батькам-вихователям щомісяця до 20 числа.


6.2. Забезпечити щорічне оздоровлення дитини на пільгових умовах.

       7. Відділу охорони здоров’я за місцем влаштування дитини або за місцем фактичного проживання (перебування):

       7.1 Закріпити за дитиною - вихованцем сімейного лікаря.


       7.2 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання дитини у дитячому будинку сімейного типу.


       7.3 Забезпечити здійснення диспансерного нагляду за дитиною та проходження нею двічі на рік медичного огляду.


       8. Відділу освіти за місцем фактичного проживання (перебування) дитини:


       8.1 Забезпечити право на здобуття освіти дитини-вихованця, а у разі потреби – забезпечити індивідуальне навчання.


       8.2 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дитини у дитячому будинку сімейного типу (інформація конфіденційна) та (інформація конфіденційна).


       8.3 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан навчання та розвитку дитини в дитячому будинку сімейного типу та надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова) щорічно до 25 січня звіт про рівень розвитку та знань дитини, наявність в дитячому будинку сімейного типу необхідних умов для здобуття освіти, позашкільну зайнятість, участь батьків-вихователів у вихованні дитини.


       9. Фінансовій установі за місцем фактичного проживання (перебування) дитини опрацювати пропозиції по джерелам фінансування дитячого будинку сімейного типу.


       10. Рекомендувати відділу поліції за місцем фактичного проживання (перебування) дитини:


       10.1 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дитини у дитячому будинку сімейного типу.


       10.2 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан захисту прав та законних інтересів дитини у дитячому будинку сімейного типу та надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова) щорічно до 25 січня звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дитини-вихованця та батьків-вихователів.


       11. Координацію роботи щодо виконання даного розпорядження покласти на Службу у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова), контроль - на заступника начальника Слов’янської міської військової адміністрації Іоанна Ростова.




Начальник Слов’янської міської

військової адміністрації                                                                                                    Вадим ЛЯХ




Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.