Розпорядження начальника ВА  "Про влаштування до дитячого будинку сімейного типу на в..."  № 388 від 08.05.2023р. 
Документ №388 від 08.05.2023р. Втратив чинність
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Розпорядження начальника ВА  Про надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування
Розпорядження начальника ВА  №387 від 08.05.2023р. Чинний
Розпорядження начальника ВА  Про припинення функціонування дитячого будинку сімейного типу на території Слов'янської міської територіальної громади
Розпорядження начальника ВА  №401 від 21.02.2024р. Чинний

 
Історія документа

29.02.2024p. - Втрата чинності окремих пунктів

 
Публікації документа

На сайті 10.05.2023



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
КРАМАТОРСЬКОГО РАЙОНУ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
НАЧАЛЬНИКА СЛОВ'ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇЇ
 
від 08.05.2023  № 388
м. Слов'янськ
 

Про влаштування до дитячого будинку сімейного типу на виховання та спільне проживання малолітньої дитини



       Розглянувши заяву та надані документи громадянами України: (інформація конфіденційна), яка зареєстрована за адресою: (інформація конфіденційна), та (інформація конфіденційна), який зареєстрований за адресою:  (інформація конфіденційна), щодо влаштування до дитячого будинку сімейного типу малолітньої дитини (інформація конфіденційна), встановлено, що дитячий будинок сімейного типу (інформація конфіденційна) створено рішенням виконавчого комітету Слов’янської міської ради від 19.11.2014 № 432.


       Подружжя має достатній досвід виховання дітей - вихованців та трьох рідних дітей, створили належні умови для виховання та утримання дітей-вихованців. На даний час в дитячому будинку сімейного типу виховується 8 дітей (осіб) - вихованців: (інформація конфіденційна).


Малолітній (інформація конфіденційна) (актовий запис, складений Слов’янським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Донецькій області), має статус дитини, позбавленої батьківського піклування, враховуючи, що мати дитини, (інформація конфіденційна), має високий ступінь втрати здоров’я внаслідок тривалої хвороби, що спричиняє повну нездатність до самообслуговування та залежність від інших осіб і перешкоджає виконанню батьківських обов’язків (висновок лікарсько-консультативної комісії медичного закладу охорони здоров’я про наявність у батька, матері дитини тривалої хвороби, яка перешкоджає виконанню батьківських обов’язків, оформлений комунальним некомерційним підприємством «Обласна клінічна психіатрична лікарня м.Слов’янськ»), відомості про батька дитини, (інформація конфіденційна), внесені відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (Витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України, виданий Слов’янським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Краматорському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції), має всі правові підстави для влаштування його до сімейних форм виховання, перебуває на первинному обліку Служби у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації, не підлягає усиновленню, не має на праві власності рухомого та нерухомого майна, має малолітню сестру (інформація конфіденційна), яка виховується у сім’ї рідного батька. Малолітній (інформація конфіденційна), зареєстрований за адресою: (інформація конфіденційна), дане житло належить матері на праві власності.


Враховуючи висновок Слов’янського міського центру соціальних служб про доцільність влаштування дитини на виховання та спільне проживання у дитячий будинок сімейного типу (інформація конфіденційна), висновок Служби у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації про наявність умов для поповнення дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна), з метою захисту прав та законних інтересів дитини, враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини від 08.05.2023, керуючись ст.ст. 256-5, 256-6, 256-7, 256-8 Сімейного кодексу України, ст. 25 Закону України «Про охорону дитинства», ст.ст. 3, 6 Закону України «Про забезпечення організаційно–правових умов соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 564 (зі змінами) «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», Законом України «Про правовий режим воєнного стану»:


       1. Передати з 09.05.2023 на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна) малолітню дитину (інформація конфіденційна).


       2. Покласти на батьків - вихователів (інформація конфіденційна) персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток дитини (інформація конфіденційна), його навчання, створення належних умов для розвитку його природних здібностей, підготовку дитини до самостійного життя та праці.


       3. Зберегти за дитиною (інформація конфіденційна), право користування житловим приміщенням за адресою: (інформація конфіденційна).


       4. Дотримання (інформація конфіденційна), права користування житловою площею за адресою: (інформація конфіденційна), покласти на батьків-вихователів (інформація конфіденційна).


  1. 5. Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова):

       5.1 Підготувати договір про влаштування дитини до дитячого будинку сімейного типу на базі родини (інформація конфіденційна) на виховання та спільне проживання.


       5.2 Надати батькам-вихователям документи на дитину. Здійснювати контроль за виконанням умов договору, умовами проживання, вихованням дитини-вихованця у дитячому будинку сімейного типу.


       5.3 Готувати щорічно до 09 травня звіт про стан утримання та розвитку дитини в дитячому будинку сімейного типу на базі родини (інформація конфіденційна).


       6. Слов’янському міському центру соціальних служб (Павлова):


       6.1 Закріпити за дитячим будинком сімейного типу соціального працівника. Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дитини у дитячому будинку сімейного типу, соціального супроводження дитячого будинку сімейного типу.


       6.2 Забезпечити здійснення соціального супроводу дитячого будинку сімейного типу надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.


       6.3 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан здійснення соціального супроводження дитячого будинку сімейного типу та надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації щорічно до 01 травня звіт про виконання плану соціального супроводу дитини та дитячого будинку сімейного типу .


       7. Управлінню соціального захисту населення Слов’янської міської військової адміністрації (Альохіна):


       7.1 Здійснювати призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей і грошового забезпечення батьків-вихователів у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.


       7.2 Здійснювати виплати на дитину та грошове забезпечення батькам-вихователям щомісяця до 20 числа.


       7.3 Забезпечити щорічне оздоровлення дитини на пільгових умовах.


       8. Відділу охорони здоров’я Слов’янської міської військової адміністрації (Порохняк):

       8.1 Закріпити за дитиною-вихованцем сімейного лікаря.


       8.2 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання дитини у дитячому будинку сімейного типу.


       8.3 Забезпечити здійснення диспансерного нагляду за дитиною та проходження нею двічі на рік медичного огляду.


       8.4 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан здоров’я дитини в дитячому будинку сімейного типу та надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації щорічно до 01 травня  звіт про стан здоров’я дітей, дотримання батьками-вихователями  рекомендацій лікаря.


       9. Відділу освіти Слов’янської міської військової адміністрації (Хохлова):


       9.1 Забезпечити право на здобуття освіти дитини-вихованця, а у разі потреби – забезпечити індивідуальне навчання.


       9.2 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дитини у дитячому будинку сімейного типу (інформація конфіденційна).


       9.3 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан навчання та розвитку дитини в дитячому будинку сімейного типу та надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації щорічно до 01 травня звіт про рівень розвитку та знань дитини, наявність в дитячому будинку сімейного типу необхідних умов для здобуття освіти, позашкільну зайнятість, участь батьків-вихователів у вихованні дитини.


       10. Фінансовому управлінню Слов’янської міської військової адміністрації (Шаульська) опрацювати пропозиції по джерелам фінансування дитячого будинку сімейного типу.


       11. Рекомендувати відділу поліції № 4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області (Ногін):


       11.1 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дитини у дитячому будинку сімейного типу.


       11.2 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан захисту прав та законних інтересів дитини у дитячому будинку сімейного типу та надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації щорічно до 01 травня звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дітей-вихованців та батьків-вихователів.


       12. Координацію роботи щодо виконання даного розпорядження покласти на Службу у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова).




Начальник Слов’янської міської

військової адміністрації                                                                                                    Вадим ЛЯХ



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.