Розпорядження начальника ВА  "Про влаштування до дитячого будинку сімейного типу на в..."  № 310 від 13.04.2023р. 
Документ №310 від 13.04.2023р. Втратив чинність
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Розпорядження начальника ВА  Про внесення змін до розпорядження начальника Слов'янської міської військової адміністрації від 13.04.2023 № 310
Розпорядження начальника ВА  №381 від 04.05.2023р. Чинний
Розпорядження начальника ВА  Про виведення з дитячого будинку сімейного типу малолітніх дітей та повернення дітей матері
Розпорядження начальника ВА  №385 від 05.05.2023р. Чинний

 
Історія документа

04.05.2023p. - Внесено зміни
05.05.2023p. - Втрата чинності

 
Публікації документа

На сайті 19.04.2023



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
КРАМАТОРСЬКОГО РАЙОНУ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
НАЧАЛЬНИКА СЛОВ'ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
 
від 13.04.2023  № 310
м. Слов'янськ
 

Про влаштування до дитячого будинку сімейного типу на виховання та спільне проживання малолітніх дітей



Розглянувши заяву та надані документи громадянами України: (інформація конфіденційна) (паспорт, виданий Червоногвардійським РВ Макіївського УМВС України в Донецькій області 05.06.1997 року), який зареєстрований за адресою: (інформація конфіденційна), та (інформація конфіденційна) (паспорт, виданий Калінінським РВ Горлівського МУ ГУМВС України в Донецькій області 25.04.2008 року), яка зареєстрована за адресою: (інформація конфіденційна), щодо влаштування до дитячого будинку сімейного типу дітей  родинної групи: (інформація конфіденційна), встановлено, що дитячий будинок сімейного типу (інформація конфіденційна) створено рішенням виконавчого комітету Єнакіївської міської ради від 17.01.2007 № 8,  рішенням виконавчого комітету Слов’янської міської ради від 25.11.2020 № 1574 дитячий будинок продовжив своє функціонування на території Слов’янської міської територіальної громади.


На даний час в ньому виховується шість дітей (осіб) – вихованців: (інформація конфіденційна).


(Інформація конфіденційна) (актовий запис, складений виконавчим комітетом Невської сільської ради Кремінського району Луганської області), має статус дитини, позбавленої батьківського піклування (розпорядження начальника Слов’янської міської військової адміністрації від 18.01.2023 № 24), (інформація конфіденційна) (актовий запис, складений Рубіжанським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Луганській області), має статус дитини, позбавленої батьківського піклування (розпорядження начальника Слов’янської міської військової адміністрації від 18.01.2023 № 26), діти родинної групи мають всі правові підстави для влаштування їх до сімейних форм виховання, перебувають на первинному обліку Служби у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації, не підлягають усиновленню. Враховуючи висновок Слов’янського міського центру соціальних служб про доцільність влаштування дітей на виховання та спільне проживання у дитячий будинок сімейного типу (інформація конфіденційна), висновок Служби у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації про наявність умов для поповнення дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна), з метою захисту прав та законних інтересів дітей, враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини від 13.04.2023, керуючись ст.ст. 256-5, 256-6, 256-7, 256-8 Сімейного кодексу України, ст. 25 Закону України «Про охорону дитинства», ст.ст. 3, 6 Закону України «Про забезпечення організаційно–правових умов соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 564 (зі змінами) «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», Законом України «Про правовий режим воєнного стану»:


       1. Передати з 18.04.2023 року на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна) дітей родинної групи: (інформація конфіденційна).


       2. Покласти на батьків - вихователів (інформація конфіденційна) персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток дітей, навчання, створення належних умов для розвитку їх природних здібностей, підготовку дітей до самостійного життя та праці.


  1. 3. Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова):

       3.1 Підготувати договір про влаштування дітей до дитячого будинку сімейного типу на базі родини (інформація конфіденційна) на виховання та спільне проживання.


       3.2 Надати батькам-вихователям документи на дітей. Здійснювати контроль за виконанням умов договору, умовами проживання, вихованням дітей-вихованців у дитячому будинку сімейного типу.


       3.3 Готувати щорічно до 20 квітня  звіт про стан утримання та розвитку дітей в дитячому будинку сімейного типу на базі родини (інформація конфіденційна).


       4. Слов’янському міському центру соціальних служб (Павлова):


       4.1 Закріпити за дитячим будинком сімейного типу соціального працівника. Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей у дитячому будинку сімейного типу, соціального супроводження дитячого будинку сімейного типу.


       4.2 Забезпечити здійснення соціального супроводу дитячого будинку сімейного типу надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.


       4.3 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан здійснення соціального супроводження дитячого будинку сімейного типу та надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації щорічно до 20 квітня  звіт про виконання плану соціального супроводу дітей та дитячого будинку сімейного типу .


       5. Управлінню соціального захисту населення (Альохіна):


       5.1 Здійснювати призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей і грошового забезпечення батьків-вихователів у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.


       5.2 Здійснювати виплати на дітей та грошове забезпечення батькам-вихователям щомісяця до 20 числа.


       5.3 Забезпечити щорічне оздоровлення дітей на пільгових умовах.


       6. Відділу охорони здоров’я Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації (Порохняк):


       6.1 Закріпити за дітьми-вихованцями сімейного лікаря.


       6.2 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання дітей у дитячому будинку сімейного типу.


       6.3 Забезпечити здійснення диспансерного нагляду за дітьми та проходження ними двічі на рік медичного огляду.


       6.4 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан здоров’я дітей в дитячому будинку сімейного типу та надавати службі у справах дітей Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації щорічно до 20 квітня  звіт про стан здоров’я дітей, дотримання батьками-вихователями  рекомендацій лікаря.


       7. Відділу освіти Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації (Хохлова):


       7.1 Забезпечити право на здобуття освіти дітей-вихованців, а у разі потреби – забезпечити індивідуальне навчання.


       7.2 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей у дитячому будинку сімейного типу (інформація конфіденційна).


       7.3 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан навчання та розвитку дитини в дитячому будинку сімейного типу та надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації щорічно до 20 квітня звіт про рівень розвитку та знань дітей, наявність в дитячому будинку сімейного типу необхідних умов для здобуття освіти, позашкільну зайнятість, участь батьків-вихователів у вихованні дітей.


       8. Фінансовому управлінню Слов’янської міської військової адміністрації (Шаульська) опрацювати пропозиції по джерелам фінансування дитячого будинку сімейного типу.


       9. Рекомендувати відділу поліції № 4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області (Ногін):


       9.1 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей у дитячому будинку сімейного типу.


       9.2 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан захисту прав та законних інтересів дітей у дитячому будинку сімейного типу та надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації щорічно до 20 квітня звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дітей-вихованців та батьків-вихователів.


       10. Координацію роботи щодо виконання даного розпорядження покласти на Службу у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова).

       



Начальник Слов’янської міської

військової адміністрації                                                                                                      Вадим ЛЯХ



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.