Розпорядження начальника ВА  "Про влаштування до дитячого будинку сімейного типу на в..."  № 78 від 03.08.2022р. 
Документ №78 від 03.08.2022р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

На сайті 09.08.2022



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
КРАМАТОРСЬКОГО РАЙОНУ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
НАЧАЛЬНИКА СЛОВ'ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇЇ
 
від 03.08.2022  № 78
м. Слов'янськ
 

Про влаштування до дитячого будинку сімейного

типу на виховання та спільне проживання дітей



Розглянувши заяву та надані документи громадянкою України (інформація конфіденційна) (інформація конфіденційна), яка зареєстрована за адресою: (інформація конфіденційна), фактично мешкає за адресою: (інформація конфіденційна), щодо поповнення дитячого будинку сімейного типу та влаштування до нього на виховання та спільне проживання дітей родинної групи: (інформація конфіденційна).


Встановлено, що (інформація конфіденційна) мають всі правові підстави для передачі їх на виховання та спільне проживання в дитячий будинок сімейного типу (інформація конфіденційна).


(Інформація конфіденційна), мають статус дітей, позбавлених батьківського піклування, перебувають на первинному обліку служби у справах дітей Удачненської територіальної громади. Мати дітей, (інформація конфіденційна), позбавлена батьківських прав рішенням Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 21.05.2013 року (інформація конфіденційна). Відомості про батьків: (інформація конфіденційна), внесені до актових записів про народження дітей відповідно до ч.1 ст.135 Сімейного кодексу України (Витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження: (інформація конфіденційна), виданий відділом ДРАЦС по Красноармійському району Красноармійського міськрайонного управління юстиції Горлівського міського управління юстиції у Донецькій області; (інформація конфіденційна), виданий відділом ДРАЦС по Красноармійському району Красноармійського міськрайонного управління юстиції Горлівського міського управління юстиції у Донецькій області; (інформація конфіденційна), виданий відділом ДРАЦС по Красноармійському району Красноармійського міськрайонного управління юстиції Горлівського міського управління юстиції у Донецькій області), після набуття статусу дітей, позбавлених батьківського піклування, виховувалися в дитячому будинку сімейного типу (інформація конфіденційна), не мають рухомого та нерухомого майна на правах власності, підлягають усиновленню, анкети заведені відповідно до вимог чинного законодавства України.


(Інформація конфіденційна) є матір’ю-вихователькою дитячого будинку сімейного типу, який функціонує з 21.02.2018 року на території Слов’янської міської територіальної громади, має досвід виховання дітей - вихованців, мешкає на власній житловій площі з усіма зручностями за адресою: (інформація конфіденційна), створила належні умови для виховання та утримання дітей - вихованців, всі кімнати мебльовані, є необхідна побутова техніка та предмети побуту, для майбутніх дітей є можливість відведення окремих кімнат згідно статі, санітарний стан житла належний, має відповідний дохід. Враховуючи рекомендації Слов’янського міського центру соціальних служб про наявність умов для поповнення дитячого будинку сімейного типу, висновок служби у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації про наявність умов для поповнення дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна), з метою захисту прав та законних інтересів дітей, керуючись ст.ст.256-5, 256-6, 256-7, 256-8 Сімейного кодексу України, ст.25 Закону України «Про охорону дитинства», ст.ст.3, 6 Закону України «Про забезпечення організаційно–правових умов соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 №564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу» (зі змінами), Законом України «Про правовий режим воєнного стану»:


1. Передати з 08.08.2022 року на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна) дітей родинної групи: (інформація конфіденційна).


2. Покласти на матір - виховательку (інформація конфіденційна) персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток дітей, навчання, створення належних умов для розвитку їх природних здібностей, підготовку дітей до самостійного життя та праці.


3. Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова):


3.1 Підготувати договір про влаштування дітей: (інформація конфіденційна), до дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна) на виховання та спільне проживання.


3.2 Надати матері - виховательці документи на дітей. Здійснювати контроль за виконанням умов договору, умовами проживання, виховання дітей - вихованців в дитячому будинку сімейного типу.


3.3 Готувати щорічно до 08 серпня звіт про стан утримання та розвитку дітей в дитячому будинку сімейного типу.


3.4 По досягненню дітьми 16 – річного віку, клопотати перед службою у справах дітей Удачненської територіальної громади Покровського району Донецької області щодо постановки дітей на квартирний облік, згідно чинного законодавства.


4. Слов’янському міському центру соціальних служб (Павлова):


4.1 Закріпити за дитячим будинком сімейного типу соціального працівника, видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей у дитячому будинку сімейного типу, соціального супроводження дитячого будинку сімейного типу.


4.2 Забезпечити здійснення соціального супроводу дитячого будинку сімейного типу, надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.


4.3 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан здійснення соціального супроводження дитячого будинку сімейного типу та надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації  щорічно до 08 серпня звіт про виконання плану соціального супроводу дітей та дитячого будинку сімейного типу.


5. Управлінню соціального захисту населення (Альохіна):


5.1 Здійснювати до 20 числа призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей, грошового забезпечення батькам – вихователям у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.


5.2 Забезпечити щорічне оздоровлення дітей на пільгових умовах.


6. Відділу охорони здоров’я Слов’янської міської військової адміністрації (Джим):


6.1 Закріпити за дітьми-вихованцями дільничного сімейного лікаря.


6.2 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання дітей у дитячому будинку сімейного типу.


6.3 Забезпечити здійснення диспансерного нагляду за дітьми: (інформація конфіденційна), та проходженням ними двічі на рік медичного огляду.


6.4 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан здоров’я дітей в дитячому будинку сімейного типу та надавати службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації щорічно до 08 серпня звіт про стан здоров’я дитини, дотримання матір’ю – вихователькою рекомендацій лікаря.


7. Відділу освіти Слов’янської міської військової адміністрації (Хохлова):


7.1 Забезпечити право на здобуття освіти дітьми-вихованцями, а у разі потреби – забезпечити індивідуальне навчання.


7.2 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей у дитячому будинку сімейного типу.


7.3 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан навчання та розвитку дітей в дитячому будинку сімейного типу та надавати службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації щорічно до 08 серпня звіт про рівень розвитку та знань дітей, наявність в дитячому будинку сімейного типу необхідних умов для здобуття освіти, позашкільну зайнятість, участь матері-виховательки у вихованні дітей.


8. Фінансовому управління Слов’янської міської військової адміністрації (Мизенко) опрацювати пропозиції по джерелам фінансування дитячого будинку сімейного типу.


9. Рекомендувати відділу поліції №4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області (Ногін):


9.1 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей у дитячому будинку сімейного типу.


9.2 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан захисту прав та законних інтересів дітей в дитячому будинку сімейного типу та надавати Службі у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації щорічно до 8 серпня звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дітей - вихованців та матері — виховательки.


10. Координацію роботи щодо виконання даного розпорядження покласти на Службу у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації (Соколова).




Начальник Слов’янської міської

військової адміністрації                                                                                                 Вадим ЛЯХ



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.