Рішення виконавчого комітету  "Про звіт директора комунального закладу "Центр соціальн..."  № 2327 від 18.12.2019р. 
Документ №2327 від 18.12.2019р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проект рішення виконкому  Про звіт директора комунального закладу «Центр соціально – психологічної реабілітації дітей в м.Слов’янську Донецької області»
Проект рішення виконкому  №33-23 від 20.11.2019р. Прийнятий

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

На сайті 21.12.2019



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 18.12.2019  № 2327
м. Слов'янськ
 

Про звіт директора комунального закладу «Центр соціально – психологічної реабілітації дітей в м.Слов’янську Донецької області»


       Заслухавши та обговоривши звіт директора комунального закладу «Центр соціально – психологічної реабілітації дітей в м.Слов’янську Донецької області» Профатило Тетяни Миколаївни про діяльність закладу за 2019 рік,  керуючись Законом України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», враховуючи п.3 ст.29 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради


ВИРІШУЄ:


1. Звіт директора комунального закладу «Центр соціально – психологічної реабілітації дітей в м.Слов’янську Донецької області» Профатило Т.М. прийняти до відома.

2. Визнати роботу директора комунального закладу «Центр соціально – психологічної реабілітації дітей в м.Слов’янську Донецької області» Профатило Т.М. задовільною.



Міський голова                                                                                                            В.М. Лях



Звіт щодо діяльності комунального закладу “Центр соціально-психологічної реабілітації дітей в м.Слов’янську Донецької області”

       Комунальний заклад «Центр соціально – психологічної реабілітації дітей в м.Слов’янську Донецької області» є юридичною особою. 

       Засновником центру є Слов’янська міська рада.

       Комунальний заклад – це неприбутковий заклад соціального захисту, створений для тривалого (стаціонарного ) або денного перебування дітей віком від 3 до 18 років, які опинилися у складних життєвих обставинах, надання їм комплексної соціальної, психологічної, педагогічної, медичної, правової  допомоги.

       Загальна кількість працівників за штатним розписом складає 31,75 штатних одиниць, станом на 01.12.2019р. фактично працює 28 людей, забезпеченість кадрами складає 88 %.

       Планова ємність Центру складає 30 дітей.

       До центру приймаються:

-        діти з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах і не взмозі подолати їх за допомогою власних можливостей, якщо батьки не можуть забезпечити належного утримання та догляду за дитиною, ухиляються від виконання батьківських обов’язків, вживають алкоголь, наркотичні засоби;

-        Діти, які залишилися без піклування батьків або осіб, які їх замінюють;

-        Діти, які зазнали насильства і потребують соціально – психологічної допомоги;

-        Безпритульні діти.

       Станом на 01 грудня у 2019 році в Центрі отримало допомогу 134 дитини:

- за рішенням ССД до Центру в заклад було направлено 94 дітей,:

- за актом поліції - 34 дітей;

- за заявою самих дітей — 6.

       Спільно зі Службою у справах дітей Слов’янської міської ради діти влаштовуються до сімейних форм виховання. Із 57 дітей – сиріт та дітей, позбавлених  батьківського піклування , влаштовано : 

- під опіку – 18 дітей ( 32%);

- до ДБСТ – 4 дитини ( 7 % );

- на повне державне забезпечення до державних закладів — 5 (до Слов’янського БРЦПО ім.Кривоноса – 3 дитини, до ПТУ №119 м.Лиман - 1 дитина, до Торецького професійного ліцею - 1 дитина ( 9 %), до школи – інтернату для дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - 5 дитини ( 8%).

       За період з 01.01.2019 р по 01.12.2019 року повернено у сім’ю – 61 дітей (46 %).

       На виконання Закону України « Про загальну середню освіту», з метою організації навчання вихованців, Центр уклав угоду з міським відділом освіти про організацію навчання вихованців на базі ЗОШ I – III ступенів №15 та №1. Четверо вихованців отримали свідоцтво про базову освіту.

       Діти дошкільного віку оздоровлюються в «Смарагдовому містечку». Так, за поточний період 2019 року було оздоровлено 22 дитини.

       Також вихованці закладу протягом 2019 року відвідати культурно-масові заходи, які відбувалися у нашому місті: виступали на урочистому святі до Дня інвалідів, приймали участь у відкритті « Інклюзивного майданчика» у сквері « Мрія». Також мали змогу відвідати і місця за межами Слов’янська:відвідали Святогірську Лавру, музей народної архітектури та побуту в селі Прелісне, водно – рятувальну станцію в селі Щурово, регіональній ландшафтний парк Клебан – Бик.

       Адміністрація закладу взаємодіє з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, депутатами міської ради, міським центром соціальних служб для молоді, органами і закладами охорони здоров'я, Донецьким обласним палацом дитячої та юнацької творчості, правоохоронними органами, з благодійними фондами: Слов’янська мрія», «Карітас», «Смаил», «Любляче серце», «Перемога». Благодійна допомога для Центру надходить з м.Києва , м.Полтави, м.Дубни.

       Станом на 01.12.2019 року надійшло благодійної допомоги на суму 208984,15гр.

       Матеріально – технічна база Центру відповідає санітарно – гігієнічним нормам та вимогам безпеки. Будівля центру 2-поверхова, загальною площею 588 кв.м. Територія Центру огороджена, має чистий естетичний вигляд, на території є дитячий майданчик, подарований БФ «Слов’янська мрія»,  квітник, город, за якими доглядають не лише працівники Центру, а й вихованці.

       Діти забезпечені сезонним одягом та взуттям, засобами індивідуальної гігієни, шкільним одягом, шкільним приладдям, канцелярськими товарами, настільними та розвивальними іграми, іграшками.

       Центр забезпечений всіма необхідними видами комунально –побутових послуг: централізоване водопостачання та водовідведення, гаряча вода нагрівається електричними водонагрівачами, централізоване електро-, та теплопостачання. З усіма організаціями складені угоди на надання комунальних послуг.

       Медичне обслуговування дітей – вихованців здійснюється медичними працівниками, якими центи укомплектований на 100%.

       Харчування дітей у Центрі здійснюється 5 разів. Меню різноманітне, складається з урахуванням норм харчування дітей різного віку, відповідно до додатка 4 Постанови КМУ від 22.11.2004 року № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». В раціоні харчування дітей є: риба, м’ясо курятини, печінка, яйця, молочні продукти, випічка, банани, яблука, мед, печиво, цукерки, соки. Середня вартість харчування складає – 41,00 – 50,00грн., цієї суми недостатньо для виконання даних норм на 100%.

       Їдальня чиста, охайна,  зроблений ремонт підлоги, обладнана меблями  з урахуванням різного віку дітей, столового посуду у достатній кількості. Але у харчоблоці потребує заміни м’ясорубка та духова шафа.

       Адміністрацією закладу систематично вживаються заходи щодо охорони життя та здоров’я дітей, протипожежної безпеки. На теперішній час укладені договори на установку та пуск налагодження пожежної сигналізації; технічне обслуговування пожежної сигналізації на 2020 рік. Але існують проблемні питання щодо утримання приміщення, а саме: дах та фасад будівлі потребують ремонту. Лише після ремонту можемо виконати протипожежну обробку даху.

       Сподіваємось, що у 2020 році депутатами міської ради будуть виділені кошти на ремонті роботи даху і фасаду будівлі  та на заходи протипожежної безпеки.

       Дякую за увагу.



Директор комунального закладу

«Центр соціально – психологічної реабілітації

дітей в м.Слов’янську Донецької області»                                                            Т.М. Профатило






Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.