Рішення виконавчого комітету  "Про здійснення контролю за умовами утримання та вихован..."  № 634 від 21.09.2016р. 
Документ №634 від 21.09.2016р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

На сайті 28.09.2016



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 21.09.2016  № 634
м. Слов'янськ
 

Про здійснення контролю за умовами утримання та

виховання дітей – сиріт та дітей, позбавлених

батьківського піклування, що влаштовані

до сімейних форм виховання (прийомні сім’ї,

дитячі будинки сімейного типу, опіка/піклування)



Розглянувши інформацію начальника служби у справах дітей Соколової О.С. „Про здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що влаштовані до сімейних форм виховання (прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, опіка/піклування)”, виконком Слов’янської міської ради відзначає, що службою у справах дітей проводиться комплексна робота щодо здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що влаштовані до сімейних форм виховання (прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, опіка/піклування) на достатньому рівні щодо виконання Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», Закону України «Про забезпечення організаційно – правових умов соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Закону України  «Про охорону дитинства», Постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», Постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року №565 “Про затвердження Положення про прийомну сім’ю”, Постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року №564 “Про затвердження Положення про  дитячий будинок сімейного типу», Постанови Кабінету Міністрів України від  04.06.2015 року №356 «Порядок забезпечення діяльності прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, які перемістилися з тимчасово окупованої території або району проведення антитерористичної операції», враховуючи вищезазначене та керуючись ст.ст.32, 34 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” виконком міської ради


В И Р І Ш У Є:


  1. Інформацію начальника служби у справах дітей Слов’янської міської ради   Соколової О.С. “Про здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що влаштовані до сімейних форм виховання (прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, опіка/піклування)” прийняти до відома.

       

  1. Службі у справах дітей (Соколова):


2.1. Продовжувати координацію діяльності із зацікавленими органами та структурними підрозділами міської ради (міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, відділом освіти, відділом охорони здоров’я, відділом у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту, управлінням соціального захисту населення, відділом обліку та розподілу житлової площі та іншими) з питання здійснення нагляду за умовами проживання, виховання та соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою/піклуванням громадян, влаштовані до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.                                                        


2.2. Продовжувати роботу щодо пропаганди поширення сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: національного усиновлення, опіки (піклування), створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.


2.3 Здійснювати комплексні перевірки за виконанням опікунами /піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями своїх обов’язків щодо  забезпечення належних умов утримання та виховання дітей в сім’ях, за станом соціально- правового захисту їх інтересів.                                                                            

3. Управління соціального захисту населення (Альохіна):


3.1 Повідомляти службу у справах дітей в термін визначений законом про взяття прийомних батьків, прийомних дітей, батьків–вихователів, дітей–вихованців, що поставлені на облік громадян, що тимчасово переміщенні із зони АТО.


3.2 Проводити зі службою у справах дітей раз у півріччя перевірку списків громадян, які є отримувачами соціальної допомоги на дітей під опікою/піклуванням, в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.


4.Слов’янському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Свинаренко):


4.1 Негайно повідомляти відповідні органи та структурні підрозділи міської ради відомості щодо можливого виникнення несприятливих умов проживання, утримання та виховання прийомних дітей та дітей – вихованців, конфліктів або скоєння насильства під час здійснення соціального супроводу прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, опікунів/піклувальників.


4.2 Під час здійснення соціального супроводу прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу залучати психологів.

     

5. Відділу освіти Слов’янської міської  ради (Рубльовський):


5.1 Негайно повідомляти відповідні органи та структурні підрозділи міської ради відомості щодо можливого виникнення несприятливих умов проживання, утримання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що влаштовані до сімейних форм виховання .


5.2 При підготовці відповідних характеристик на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що влаштовані до сімейних форм виховання, обов’язково включати результати роботи психолога навчальних закладів.


6. Відділу охорони здоров’я Слов’янської міської ради (Джим):


6.1 Забезпечити здійснення якісного диспансерного нагляду за дітьми-сиротами та дітей, позбавлених батьківського піклування, що влаштовані до сімейних форм виховання.


6.2 Негайно повідомляти відповідні органи та структурні підрозділи міської ради відомості щодо можливого виникнення несприятливих умов проживання, утримання та виховання, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що влаштовані до сімейних форм виховання, щодо виявлених фактів жорстокого поводження з дітьми.


7. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Підлісного Ю.І.



Міський голова                                                                                                               В.М. Лях



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.