Проєкт рішення виконавчого комітету  "Звіт "Про стан виконання Закону України "Про соціальні ..."  № 11-35 від 09.04.2021р. 
Документ №11-35 від 09.04.2021р. Прийнятий
        

 
Рішення

Рішення виконавчого комітету  Звіт "Про стан виконання Закону України "Про соціальні послуги"
Рішення виконавчого комітету  №404 від 21.04.2021р. Чинний

 
Пов'язані документи

Порядок денний  Порядок денний чергового засідання виконавчого комітету Слов'янської міської ради 21.04.2021
Порядок денний  від 21.04.2021р. 

 
Історія документа

09.04.2021p. - Оприлюднено
21.04.2021p. - Розгляд на засіданні виконавчого комітету



Проєкт
Альохіна О.Є.
УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
м. Слов'янськ
 

Звіт «Про стан виконання Закону України

«Про соціальні послуги»



       Заслухавши звіт директора комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Слов’янської міської ради Донецької області» Степанової Т.Г. «Про стан виконання Закону України «Про соціальні послуги», виконавчий комітет міської ради відзначає значний обсяг виконаної роботи по забезпеченню прав в наданні соціальних послуг громадянам, які опинились у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги.


       Робота комунальної установи ознаменована впровадженням Законом України від 17.01.2019р. № 2671-VIII «Про соціальні послуги», змінами в адміністративно-територіальному устрої, створенням Слов'янської міської територіальної громади і організацією надання соціальних послуг населенню в нових незвичних умовах в період карантину на коронавірусну інфекцію COVID-19.


       В трьох відділеннях комунальної установи: соціальної допомоги вдома, денного перебування і організації надання адресної натуральної та грошової допомоги щорічно майже 1200 громадян похилого віку і осіб з інвалідністю на підставі особистих заяв, медичних висновків і карт визначення індивідуальних потреб отримують 5 видів соціальних послуг: догляд вдома, соціальна адаптація, представництво інтересів, консультування і натуральна допомога.


       З початку року до комунальної установи на обслуговування прийнято вже 56 громадян, які мешкають на приєднаних сільських територіях. Всі бажаючі особи, які за станом здоров’я потребують догляду і не мають протипоказань на підставі медичних висновків, отримують в територіальному центрі необхідні соціальні послуги, черга відсутня. Законом змінено порядок звернення за послугами: заявник звертається із заявою до Управління соціального захисту населення Слов’янської міської ради, яке формує особову справу і приймає рішення про надання послуг на безкоштовній чи платній основі.


       Майже 88% з числа підопічних отримують соціальну послугу догляд вдома безкоштовно, лише 11% платно і майже 1% заявників отримують послуги на підставі диференційованої плати, бо розмір їх доходів перевищує прийняті Законом норми прожиткового мінімуму для такої категорії осіб.


       Розширено категорії контингенту отримувачів послуг, обслуговуючи в домашніх умовах осіб з психзахворюваннями до 5, внутрішньо переміщених осіб в кількості 43 і громадян, які потребують п’ятиразового відвідування на тиждень соціальним робітником. Змінено і форми роботи з підопічними, особливо з громадянами відділення денного перебування: створення в месенджері «Вайбер» онлайн занять, в яких приймають участь до 30 осіб.


       Відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги в І кварталі 2021 року надано допомогу 302 особам на                      суму 44,45 тис. грн.: перукарські послуги вдома, одяг бувший у вжитку, прокат технічних та реабілітаційних засобів, транспортні послуги для супроводження громадян до лікарень та установ органів влади.


        В цілому, матеріально-технічна база комунальної установи відповідає Державним соціальним стандартам, потрібно прискорити впровадження інноваційної моделі – мультидисциплінарною командою розширити спектр робіт для мешканців сільської місцевості для обробки присадибних ділянок.


       Штатний розпис комунальної установи відповідає вимогам Типовим нормативам, колектив установи налаштований в повному обсязі впроваджувати в роботу Закон України «Про соціальні послуги».


       З метою реалізації Закону України «Про соціальні послуги» та підтримки з боку органів місцевого самоврядування, керуючись ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради


ВИРІШУЄ:


       1.Звіт директора комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Слов’янської міської ради Донецької області» Степанової Т.Г. «Про стан виконання Закону України «Про соціальні послуги» взяти до відома.


       2.Директору комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Слов’янської міської ради Донецької області» Степановій Т.Г. забезпечити виконання Закону України «Про соціальні послуги» в межах своїх повноважень в повному обсязі.




Міський голова                                                                                                         В.М. Лях



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.