Проєкт рішення виконавчого комітету  "Про стан кадрової роботи в Слов'янській міській раді та..."  № 5-21 від 15.02.2021р. 
Документ №5-21 від 15.02.2021р. Прийнятий
        

 
Рішення

Рішення виконавчого комітету  Про стан кадрової роботи в Слов'янській міській раді та реалізації вимог Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування" у 2020 році
Рішення виконавчого комітету  №195 від 03.03.2021р. Чинний

 
Пов'язані документи

Порядок денний  Прядок денний засідання виконавчого комітету Слов'янської міської ради 03.03.2021
Порядок денний  від 03.03.2021р. 

 
Історія документа

15.02.2021p. - Оприлюднено
03.03.2021p. - Розгляд на засіданні виконавчого комітету



Проєкт
Борисенко Р.О.
УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
м. Слов'янськ
 

Про стан кадрової роботи в Слов’янській міській раді та  реалізації вимог Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» у 2020 році



Заслухавши інформацію начальника відділу кадрової роботи Борисенка Р.О. про стан кадрової роботи в Слов’янській міській раді у 2020 році та реалізації вимог Законів України «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про запобігання корупції» та «Про очищення влади»,  виконавчий комітет Слов’янської міської ради відзначає, що протягом 2020 року відділом кадрової роботи вживались необхідні заходи, спрямовані на неухильне додержання вимог діючого законодавства в частині оформлення  проходження служби посадовими особами місцевого самоврядування відділів, служб та управлінь міської ради та організації проведення конкурсів серед претендентів на заміщення вакантних посад посадових осіб місцевого самоврядування.


У 2020 році  було організовано проведення конкурсів на заміщення 6 вакантних посад осіб місцевого самоврядування. Для забезпечення відкритості та прозорості у процесі підбору кадрів, та з метою залучення до участі у конкурсному відборі більшої кількості претендентів всі оголошення про проведення конкурсів  розміщувались в газеті «Славянские объявления» та на  сайті міської ради, також на вказаному сайті розміщувались відомості про всіх претендентів на зайняття вакантних посад і результати щодо переможців конкурсів.

У 2020 році було прийнято 11 осіб, з них - 6 осіб на конкурсній основі, 3 - вже мали статус державного службовця та 2 – службовці (непосадові особи).

Звільнено у 2020 році з різних причин 4 осіб.


Проводилась  робота по залученню молоді на службу в органи місцевого самоврядування.


Всі посадові особи Слов’янської міської ради, які у 2020 році були прийняті на службу, попередженні про спеціальні обмеження, встановлені законодавством України щодо проходження служби в органах місцевого самоврядування.


Відносно всіх осіб місцевого самоврядування новоприйнятих протягом року у 2020 році була організована перевірка відповідно до вимог Закону України «Про очищення влади».

Всі посадові особи місцевого самоврядування до 1 квітня 2020 року подали декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру відносно себе та членів сім’ї до державного реєстру НАЗК.

 

Згідно вимог діючого законодавства, з метою підбиття підсумків виконання посадовими особами місцевого самоврядування покладених на них обов’язків і завдань, була проведена щорічна оцінка виконання ними  посадових обов’язків, під час якої оцінювались результати роботи, ділові та професійні  якості працівників.


На підставі викладеного, керуючись ст.52 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради


ВИРІШУЄ:


1. Інформацію начальника відділу кадрової роботи Борисенка Р.О. взяти  до відома.


2. Начальникам самостійних  відділів, служб та управлінь:


2.1. Забезпечити неухильне виконання вимог Законів України «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про запобігання корупції» і «Про очищення влади».


2.2. При формуванні кадрового резерву залучати до його складу  енергійних, компетентних та ініціативних працівників. Практикувати зарахування до кадрового резерву  на  посади спеціалістів випускників вищих  навчальних  закладів.


2.3. Забезпечити належний порядок ведення особових справ посадових осіб місцевого самоврядування і своєчасне внесення змін та доповнень в  особові  картки  ф.П-2ДС.


2.4. Вживати заходів по додержанню посадовими особами місцевого самоврядування спеціальних обмежень та не допускати причин та умов, які сприяють корупційним діянням та виникненню потенційних та реальних конфліктів інтересів.


2.5. Сприяти проходженню посадовими особами місцевого самоврядування регулярного навчання з перепідготовки та підвищення кваліфікації.


3.  Конкурсній комісії (Воропаєв В.М.):


3.1. Особливу   увагу   приділяти дотриманню  кваліфікаційних  вимог до претендентів по кожній вакантній посаді при організації та проведенні  конкурсів.


3.2. З метою перевірки професійного рівня і ділових якостей працівників, які претендують на зайняття посад в органах місцевого самоврядування та набуття ними  практичного досвіту, практикувати стажування  претендентів  на вакантні посади до проведення конкурсних  іспитів.


4. Відділу кадрової роботи (Борисенко Р.О.):


4.1. Організувати планування  заходів, пов’язаних з підвищенням рівня професійної компетентності посадових осіб, шляхом їх навчання в регіональному інституті Національної академії державного управління при  Президентові України та на різних формах короткострокового професійного навчання за регіональною програмою підвищення кваліфікації.

4.2. Залучати до проведення навчальних занять з посадовими особами місцевого самоврядування міської ради викладачів вищих навчальних закладів міста, Слов’янської об’єднаної державної податкової інспекції головного управління ДФС у Донецькій області та інших  установ.


4.3. Проводити роботу з вищими навчальними закладами з питань  організації  проходження переддипломної практики студентами-випускниками в органах місцевого самоврядування, з метою відбору талановитої молоді для включення до кадрового резерву.


4.4. Посилити роботу щодо пошуку нових форм і методів залучення молоді до служби в органах місцевого самоврядування та проведення з ними просвітницької і виховної діяльності з метою  формування позитивного іміджу посадових осіб міської ради.


5. Зняти з контролю рішення виконкому міської ради від 03.03.2020 № 330  “Про стан  кадрової роботи в Слов’янській міській раді та реалізацію вимог Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» у 2019 році“.


6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови – керуючого справами виконкому Воропаєва В.М.



Міський голова                                                                                                                      В.М. Лях



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.