Проєкт рішення виконавчого комітету  "Про виконання делегованих повноважень органом реєстраці..."  № 5-20 від 10.02.2021р. 
Документ №5-20 від 10.02.2021р. Прийнятий
        

 
Рішення

Рішення виконавчого комітету  Про виконання делегованих повноважень органом реєстрації Слов'янської міської ради у 2020 році
Рішення виконавчого комітету  №193 від 03.03.2021р. Чинний

 
Пов'язані документи

Порядок денний  Прядок денний засідання виконавчого комітету Слов'янської міської ради 03.03.2021
Порядок денний  від 03.03.2021р. 

 
Історія документа

10.02.2021p. - Оприлюднено
03.03.2021p. - Розгляд на засіданні виконавчого комітету



Проєкт
Ткаченко О.М.
УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
м. Слов'янськ
 

Про виконання делегованих повноважень

органом реєстрації Слов'янської міської

ради у 2020 році



          Заслухавши та обговоривши інформацію начальника відділу з ведення реєстраційного обліку місця проживання та місця перебування фізичних осіб Слов'янської міської ради Ткаченко О.М. про виконання делегованих повноважень органом реєстрації Слов'янської міської ради у 2020 році, виконавчий комітет міської ради зазначає, що робота відділу була спрямована на виконання вимог Закону України від 11.12.2003 №1382-IV „Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні”, Закону України від 10.12.2015 №888-VIII „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг” та Постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 №207 „Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру” у сфері реєстрації місця проживання, в тому числі на виконання делегованих повноважень щодо формування та ведення реєстру територіальної громади відповідно до ст.37-1 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”.


           Робота відділу з ведення реєстраційного обліку місця проживання та місця перебування фізичних осіб Слов'янської міської ради (далі – відділ) здійснюється на підставі Положення про відділ, затвердженого рішенням міської ради від 29.07.2016 №20-XIII-7 (зі змінами), яке визначає завдання та функції, права та обов’язки, структуру відділу.


         Відділ є виконавчим органом міської ради і створений для забезпечення реалізації державної політики у сфері реєстрації/зняття з реєстрації фізичних осіб за місцем проживання/перебування на території Слов'янської територіальної громади (з 2021 року), у сфері формування та ведення реєстру територіальної громади, розпорядником якого він є відповідно до законодавства.


        Також, відділ є суб’єктом надання адміністративних послуг у сфері реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб згідно з вимогами Закону України „Про адміністративні послуги”.    

          

        Відділом своєчасно надаються передбачені законодавством відомості про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб до Слов'янського міського відділу Головного управління Державної міграційної служби України в Донецькій області відповідно до Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру (протягом 2020 року 104 звіти), до відділу Державного реєстру виборців Слов'янської міської ради відповідно до Закону України “Про Державний реєстр виборців” (52 звіти), до Слов'янського ОМТЦК та СП відповідно до Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затвердженого ПКМУ від 07.12.2016 № 921(12 звітів протягом 2020 року), до Головного управління статистики у Донецькій області (104 звіти протягом 2020 року).


       Протягом 2020 року подовжено роботу з оптимізації процесу взаємодії з ЦНАП міста Слов'янська щодо обміну відомостями про зареєстрованих осіб у приватних житлових приміщеннях та роботу у програмі «Універсам послуг».    


        За бажанням батьків чи одного з них в межах обслуговування відділом документи для реєстрації місця проживання новонародженої дитини можуть бути подані через органи державної реєстрації актів цивільного стану під час проведення державної реєстрації народження дитини у Слов'янському міському відділі державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального  управління Міністерства юстиції (м.Харків). Такою послугою охоче користуються батьки новонароджених дітей.


        Протягом 2020 року органом реєстрації продовжувалося надання послуг щодо реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб та видачі довідок про реєстрацію місця проживання на порталі державних послуг iGov.gov.ua.  Також, у 2020 році відділом розпочато надання даних послуг і через Персональний кабінет на сайті https://cnap.slavrada.gov.ua. В умовах карантинних обмежень надання послуг через електронні ресурси є дуже зручним для громадян.


          У 2020 році органом реєстрації було зареєстровано / знято з реєстрації місця проживання відповідно до поданих заяв, повідомлень органів реєстрації та територіальних органів ДМС 7976 фізичних осіб. Відповідно до ст.11-1 Закону України “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні” за реєстрацію, зняття з реєстрації було сплачено до бюджету у  2020році  адміністративний збір у розмірі 67117грн.


         Протягом 2020 року видано 13518 довідок про реєстрацію місця проживання фізичної особи. Послуга з оформлення та видачі даної довідки є найбільш затребуваною, так як є підставою для оформлення паспорту громадянина України, взяття на облік громадян, потребуючих поліпшення житлових умов, призначення і виплати багатьох видів державної допомоги сім'ям з дітьми та насамперед допомоги на дітей одиноким матерям, надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Також за особистими звернення осіб було внесено дані до Реєстру громади щодо 3900 громадян. За зверненням ЦНАП м.Слов’янська було уточнено дані щодо зареєстрованих осіб у  762 будинках приватного сектору.


         У 2020 році відділом було розглянуто 5960 запитів щодо 9231фізичної  особи, які надійшли від органів державної влади, судових органів, нотаріусів, територіальних органів ДМС, СБУ, МВС, митних органів, консульств, УСЗН Слов'янської міської ради, ЦНАП міста Слов'янська, інших виконавчих органів міської ради у випадках, передбачених законодавством України.  Прийнято і розглянуто (виконано) за зверненнями громадян, державних органів, направлено до інших органів реєстрації 6873 документа з питань реєстрації (в т.ч. листування з державними органами, повідомлення про зняття, заяви громадян з питань, пов'язаних із заведенням обліків, внесенням змін до Реєстру територіальної громади, внесення змін до документів в зв'язку з перейменуванням вулиць, отриманням паспорту громадянина України тощо).


         Відповідно до Закону України “Про звернення громадян” розглянуто 57 заяв та звернень громадян.


          Продовжується робота по прийняттю картотек з питань фізичних осіб від ОСІБ, ЖБК та керуючих компаній на території міської ради.


          За період роботи відділу з 01.01.2020 по 31.12.2020 документообіг склав 39308 документів.


         У зв’язку з набуттям чинності 06.12.2020 Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій», відділом наприкінці грудня 2020 року було прийнято картотеки з питань реєстрації фізичних осіб та документи, що знаходились у розпорядженні Билбасівської селищної ради та Мирненської сільської ради. Прийняття документів від Андріївської селищної ради триває і у  2021 році  у зв’язку  з затриманням  з боку керівництва даної ради.


        Відповідно до прийнятої 23.12.2020 постанови КМУ №1362 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 207», було розпочато формування Реєстру територіальних громад на базі відомчої інформаційної системи Державної міграційної служби та 19.01.2021 керівником відділу Ткаченко О.М. було зареєстровано Слов’янську територіальну громаду, до складу якої увійшли м.Слов’янськ,   смт Билбасівка, в т.ч. с.Торець, с-ще Мирне, смт Андріївка.


         Створення, ведення та адміністрування реєстру територіальної громади програмними засобами відомчої інформаційної системи ДМС з доступом через офіційний веб-сайт ДМС здійснюється відповідно до чинного законодавства України.


        На даний час відділом ведеться формування реєстру мешканців Слов’янської територіальної громади.


        Враховуючи вищезазначене, керуючись Законами України „Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні”, „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг”, «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій», ст. ст.37-1, 40, п.2 ч.2 ст.52, ч.2 ст.54 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет Слов'янської міської ради


ВИРІШУЄ:


1. Інформацію начальника відділу з ведення реєстраційного обліку місця проживання та місця перебування фізичних осіб Слов'янської міської ради Ткаченко О.М. про виконання делегованих повноважень органом реєстрації Слов'янської міської ради у 2020 році взяти до відома.


2. Визначити Ткаченко Оксану Миколаївну, начальника відділу з ведення реєстраційного обліку місця проживання та місця перебування фізичних осіб Слов'янської міської ради, адміністратором органу реєстрації для ведення та адміністрування реєстру Слов’янської територіальної громади програмними засобами відомчої інформаційної системи ДМС з доступом через офіційний веб-сайт ДМС.


3. Органу реєстрації Слов'янської міської ради (Ткаченко) у 2021 році проводити роботу з формування, ведення та адміністрування Реєстру Слов’янської територіальної громади.


4. Контроль за   виконанням  даного  рішення покласти на заступника міського голови - керуючого справами виконкому Слов'янської міської ради Воропаєва В.М.




Міський голова                                                                                                                           В.М.Лях



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.