Проєкт рішення виконавчого комітету  "Про забезпечення функціонування на території Слов’янськ..."  № 4-13 від 05.02.2021р. 
Документ №4-13 від 05.02.2021р. Прийнятий
        

 
Рішення

Рішень немає

 
Пов'язані документи

Порядок денний  Порядок денний засідання виконавчого комітету Слов'янської міської ради 17.02.2021
Порядок денний  від 17.02.2021р. 

 
Історія документа

05.02.2021p. - Оприлюднено
17.02.2021p. - Розгляд на засіданні виконавчого комітету



Проєкт
Соколова О.С.
УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
м. Слов'янськ
 

Про забезпечення функціонування на території Слов’янської міської територіальної громади дитячого будинку сімейного типу на базі родини (інформація конфіденційна)



Виконкомом Слов’янської міської ради розглянуто документи стосовно дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна), та (інформація конфіденційна), які зареєстровані та мешкають за адресою: (інформація конфіденційна), дитячий будинок сімейного типу яких створено розпорядженням голови Слов’янської райдержадміністрації від 12.12.2011 № 583, на даний час в ньому виховуються наступні діти – вихованці: (інформація конфіденційна). Всі діти мають всі правові підстави для перебування в дитячому будинку сімейного типу.

(інформація конфіденційна) та (інформація конфіденційна),  мають статус дітей позбавлених батьківського піклування на підставі того, що мати – (інформація конфіденційна), рішення Слов’янського міськрайонного суду від 22.09.2009 позбавлена батьківських прав (інформація конфіденційна), відомості про батька в свідоцтво про народження внесені відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України. Діти перебувають на первинному обліку в службі у справах дітей Слов’янської районної державної адміністрації, малолітні діти є рідними братами, власного житла та майна не мають.

               Родинна група дітей (інформація конфіденційна): (інформація конфіденційна) влаштовані до дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна) розпорядженням голови Слов’янської райдержадміністрації від 12.12.2011 №583. Зазначені діти мають всі правові підстави для перебування у дитячому будинку сімейного типу (інформація конфіденційна): мають статус дітей, позбавлених батьківського піклування у зв’язку з тим, що мати дітей — (інформація конфіденційна) позбавлена батьківських прав рішенням Старобешівського районного суду Донецької області від 28.11.2008 (інформація конфіденційна), батько записаний згідно частини першої статті 135 Сімейного кодексу України. (інформація конфіденційна), перебувають  на первинному обліку в службі у справах дітей Старобешівської райдержадміністрації, власного житла та нерухомого майна на праві власності не мають.

       (інформація конфіденційна),  мають статус дітей позбавлених батьківського піклування на підставі того, що мати – (інформація конфіденційна), не виконує свої обов’язки з виховання та утримання дитини з причин,які неможливо з’ясувати у зв’язку із її перебуванням на тимчасово окупованій території або акт в районі проведення антитерористичної операції (акт служби у справах дітей Краснолиманської міської ради від 29.04.2015 про виявлення дитини, переміщеної із тимчасово окупованої території або району проведення антитерористичної операції, яка залишилась без батьківського піклування), відомості про батька в свідоцтво про народження внесені відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України. Діти перебувають на первинному обліку в службі у справах дітей Лиманської міської ради, неповнолітні діти є рідними братами, власного житла та майна не мають.

       (інформація конфіденційна) була влаштована до дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна) на підставі розпорядженням голови Слов’янської райдержадміністрації від 11.08.2017 №273, має статус дитини позбавленої батьківського піклування, а саме мати дитини, (інформація конфіденційна), позбавлена батьківських прав заочним рішенням Слов’янського міськрайонного суду Донецької області від 05.12.2017 року (інформація конфіденційна), відомості про батька дитини, (інформація конфіденційна), внесені відповідно до частини першої ст.135 Сімейного кодексу України (інформація конфіденційна). Дитина перебуває на первинному обліку в службі у справах дітей Слов’янської міської ради, відомостей про наявність рідних братів/сестер не має, власного житла та нерухомого майна на праві власності не має.

       Враховуючи постанову Верховної ради України від 17.07.2020 №807-IX  «Про утворення та ліквідацію районів», розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 №710-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Донецької області», керуючись статтею 4 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» від 24 січня 1995 року, пунктом 13 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», наказом Мінсоцполітики від 14.06.2018 №890 «Про деякі питання діяльності об’єднаної територіальної громади щодо соціальної підтримки населення та захисту прав дітей», рішення комісії з питань захисту прав дитини від 27.01.2021, з метою захисту прав та законних інтересів дітей, керуючись ст.ст.256-1, 256-2, 256-3, 256-4 Сімейного кодексу України, ст.11, 12, 25 Закону України “Про охорону дитинства”, ст.ст.3, 6, Указом Президента України «Про першочергові заходи захисту прав дітей» від 11.07.2005 року №1086/2005, Закону України “Про забезпечення організаційно–правових умов соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, Постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року №564 (зі змінами), “Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу”, ст.32 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком Слов’янської міської ради.


В И Р І Ш У Є:


1. Забезпечити функціонування на території Слов’янської міської територіальної громади дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна), які зареєстровані та фактично мешкають за адресою: (інформація конфіденційна), до якого влаштовані на спільне проживання та виховання діти – вихованці: (інформація конфіденційна).

2. Службі у справах дітей Слов’янської міської ради (Соколова):

2.1 Підготувати договір про забезпечення функціонування дитячого будинку сімейного типу у відповідності до Порядку забезпечення діяльності прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

2.2 Здійснювати контроль за виконанням умов договору, умовами проживання, вихованням дітей-вихованців в дитячому будинку сімейного типу.

2.3 Координувати діяльність зацікавлених органів та служб щодо функціонування дитячого будинку сімейного типу на території Слов’янської міської територіальної громади.

3. Центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Слов’янської міської ради (Павлова):

3.1 Закріпити за  дитячим будинком сімейного типу соціального працівника.

3.2 Видати наказ про призначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей у дитячого будинку сімейного типу, соціального супроводження дитячого будинку сімейного типу.

3.3 Забезпечити здійснення соціального супроводу, надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.

3.4 Забезпечити обмін з зацікавленими структурами щоквартально інформацією про стан здійснення соціального супроводження дитячого будинку сімейного типу та надавати службі у справах дітей Слов’янської міської ради щорічно звіт про виконання плану соціального супроводу дітей-вихованців у дитячому будинку сімейного типу.

4. Управлінню соціального захисту населення Слов’янської міської ради (Альохіна):

4.1 Здійснювати виплати державної соціальної допомоги та грошового забезпечення на дітей-вихованців та дитячого будинку сімейного типу у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

4.2 Здійснювати виплати на дітей та грошове забезпечення дитячого будинку сімейного типу щомісяця до 20 числа при умові своєчасного фінансування.

4.3 Забезпечити щорічне оздоровлення дітей на пільгових умовах.

5. Відділу охорони здоров’я Слов’янської міської ради (Джим):

5.1 Закріпити за дітьми-вихованцями сімейного лікаря.

5.2 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання дітей-вихованців у дитячому будинку сімейного типу.

5.3 Забезпечити здійснення диспансерного нагляду за дітьми та проходження ними двічі на рік медичного огляду.

5.4 Забезпечити обмін з зацікавленими структурами щоквартально інформацією про стан здоров’я дітей у дитячому будинку сімейного типу та надавати службі у справах дітей Слов’янської міської ради щорічно звіт про стан здоров’я дітей-вихованців та дотримання батьками - вихователями рекомендацій лікаря.

6. Відділу освіти Слов’янської міської ради (Рубльовський):

6.1 Забезпечити право дітей - вихованців на здобуття освіти, а у разі потреби - забезпечити індивідуальне навчання, позашкільну зайнятість.

6.2 Видати наказ про призначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей у дитячому будинку сімейного типу.

6.3 Забезпечити обмін з зацікавленими структурами щоквартально інформацією про стан навчання та розвитку дітей в дитячому будинку сімейного типу та надавати службі у справах дітей Слов’янської міської ради щорічно звіт про рівень розвитку та знань дітей, наявність в сім’ї необхідних умов для здобуття освіти, наявність шкільного одягу та шкільного приладдя, систематичне відвідування закладу освіти та своєчасність і якість виконання домашніх завдань, позашкільну зайнятість, участь батьків - вихователів у вихованні дітей.

7. Начальнику фінансового управління Слов’янської міської ради (Ковальов) опрацювати пропозиції по джерелам фінансування дитячого будинку сімейного типу.

8. Просити Слов’янський відділ Головного управління Національної поліції (Загурський):

8.1 Видати наказ про призначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей-вихованців у дитячому будинку сімейного типу.

8.2 Забезпечити обмін з зацікавленими структурами щоквартально  інформацією про стан дітей у дитячому будинку сімейного типу та надавати службі у справах дітей Слов’янської міської ради щорічно звіт про наявність та відсутність правопорушень та проявів асоціальної поведінки з боку дітей-вихованців та батьків-вихователів, про вжиті профілактичні заходи.

9. Покласти на дитячий будинок сімейного типу (інформація конфіденційна) персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, моральний та психічний розвиток дітей-вихованців: (інформація конфіденційна).

10. Дане рішення направити до служби у справах дітей Донецької ОДА для відома та користування в роботі.

11. Координацію роботи щодо виконання даного рішення покласти на службу у справах дітей Слов’янської міської ради (Соколова), контроль – на заступника міського голови - керуючого справами виконкому Воропаєва В.М.



Міський голова                                                                                                              В.М. Лях



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.