Проєкт рішення виконавчого комітету  "Про забезпечення функціонування на території Слов’янськ..."  № 4-17 від 01.02.2021р. 
Документ №4-17 від 01.02.2021р. Прийнятий
        

 
Рішення

Рішення виконавчого комітету  Про забезпечення функціонування на території Слов'янської міської територіальної громади прийомної сім'ї на базі родини (інформація конфіденційна)
Рішення виконавчого комітету  №139 від 17.02.2021р. Чинний

 
Пов'язані документи

Порядок денний  Порядок денний засідання виконавчого комітету Слов'янської міської ради 17.02.2021
Порядок денний  від 17.02.2021р. 

 
Історія документа

01.02.2021p. - Оприлюднено
17.02.2021p. - Розгляд на засіданні виконавчого комітету



Проєкт
Соколова О.С.
УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
м. Слов'янськ
 

Про забезпечення функціонування на території Слов’янської міської територіальної громади прийомної сім’ї на базі родини (інформація конфіденційна)



Виконкомом Слов’янської міської ради розглянуто документи стосовно прийомної сім’ї (інформація конфіденційна) та (інформація конфіденційна), які зареєстровані та фактично мешкають за адресою: (інформація конфіденційна), встановлено, що прийомну сім’ю створено розпорядженням голови Слов’янської районної державної адміністрації від 29.11.2016 № 51. На даний час в прийомній сім’ї виховується та спільно проживає прийомна дитина: (інформація конфіденційна). Дитина має всі правові підстави для перебування в прийомній сім’ї.

(Інформація конфіденційна), перебуває на первинному обліку в службі у справах дітей Сіверської міської ради, враховуючи, що мати, (інформація конфіденційна), за станом здоров’я не може виконувати батьківські обов’язки, (висновок ЛКК від 07.11.2019 №31/4594 КНП “Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування м.Бахмут”), відомості про батька дитини, (інформація конфіденційна) внесені відповідно до ч.1 ст.135 Сімейного кодексу України. Дитина житла та майна на праві власності не має.

       Враховуючи постанову Верховної ради України від 17.07.2020 №807-IX  «Про утворення та ліквідацію районів», розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 №710-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Донецької області», керуючись статтею 4 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» від 24 січня 1995 року, пунктом 13 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», наказом Мінсоцполітики від 14.06.2018 №890 «Про деякі питання діяльності об’єднаної територіальної громади щодо соціальної підтримки населення та захисту прав дітей», рішення комісії з питань захисту прав дитини від 27.01.2021, з метою захисту прав та законних інтересів дітей, керуючись ст.ст.256-1, 256-2, 256-3, 256-4 Сімейного кодексу України, ст.11, 12, 25 Закону України “Про охорону дитинства”, ст.ст.3, 6, Указом Президента України «Про першочергові заходи захисту прав дітей» від 11.07.2005 року №1086/2005, Закону України “Про забезпечення організаційно–правових умов соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, Постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року №564 (зі змінами), “Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу”, ст.32 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком Слов’янської міської ради


В И Р І Ш У Є:


1. Забезпечити функціонування на території Слов’янської міської територіальної громади прийомної сім’ї (інформація конфіденційна), які зареєстровані та фактично мешкають за адресою: (інформація конфіденційна), до якої влаштовано на спільне проживання та виховання прийомну дитину: (інформація конфіденційна).

2. Службі у справах дітей Слов’янської міської ради (Соколова):

2.1 Підготувати договір про забезпечення функціонування прийомної сім’ї у відповідності до Порядку забезпечення діяльності прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

2.2 Здійснювати контроль за виконанням умов договору, умовами проживання, вихованням прийомної дитини в прийомній сім’ї.

2.3 Координувати діяльність зацікавлених органів та служб щодо функціонування прийомної сім’ї на території Слов’янської міської територіальної громади.

3. Центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Слов’янської міської ради (Павлова):

3.1 Закріпити за прийомною сім’єю соціального працівника.

3.2 Видати наказ про призначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання та виховання дитини у прийомній сім’ї, соціального супроводження прийомної сім’ї.

3.3 Забезпечити здійснення соціального супроводу, надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї.

3.4 Забезпечити обмін з зацікавленими структурами щоквартально інформацією про стан здійснення соціального супроводження прийомної сім’ї та надавати службі у справах дітей Слов’янської міської ради щорічно звіт про виконання плану соціального супроводу прийомної дитини у прийомній родині

4. Управлінню соціального захисту населення Слов’янської міської ради (Альохіна):

4.1 Здійснювати виплати державної соціальної допомоги та грошового забезпечення на прийомну дитину та прийомної родини у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

4.2 Здійснювати виплати на дітей та грошове забезпечення прийомної сім’ї щомісяця до 20 числа при умові своєчасного фінансування.

4.3 Забезпечити щорічне оздоровлення дитини на пільгових умовах.

5. Відділу охорони здоров’я Слов’янської міської ради (Джим):

5.1 Закріпити за прийомною дитиною сімейного лікаря.

5.2 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання прийомної дитини й у прийомній родині.

5.3 Забезпечити здійснення диспансерного нагляду за дитиною та проходження нею двічі на рік медичного огляду.

5.4 Забезпечити обмін з зацікавленими структурами щоквартально інформацією про стан здоров’я дитини у прийомній сім’ї та надавати службі у справах дітей Слов’янської міської ради щорічно звіт про стан здоров’я прийомної дитини та дотримання прийомними батьками рекомендацій лікаря.

6. Відділу освіти Слов’янської міської ради (Рубльовський):

6.1 Забезпечити право прийомної дитини на здобуття освіти, а у разі потреби - забезпечити індивідуальне навчання, позашкільну зайнятість.

6.2 Видати наказ про призначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дитини у прийомній сім’ї.

6.3 Забезпечити обмін з зацікавленими структурами щоквартально інформацією про стан навчання та розвитку дитини в прийомній сім’ї та надавати службі у справах дітей Слов’янської міської ради щорічно звіт про рівень розвитку та знань дітей, наявність в сім’ї необхідних умов для здобуття освіти, наявність шкільного одягу та шкільного приладдя, систематичне відвідування закладу освіти та своєчасність і якість виконання домашніх завдань, позашкільну зайнятість, участь прийомних батьків у вихованні дитини.

7. Начальнику фінансового управління Слов’янської міської ради (Ковальов) опрацювати пропозиції по джерелам фінансування прийомної родини.

8. Просити Слов’янський відділ Головного управління Національної поліції (Загурський):

8.1 Видати наказ про призначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання прийомної дитини у прийомній сім’ї.

8.2 Забезпечити обмін з зацікавленими структурами щоквартально  інформацією про стан дітей у прийомній сім’ї та надавати службі у справах дітей Слов’янської міської ради щорічно звіт про наявність та відсутність правопорушень та проявів асоціальної поведінки з боку прийомної дитини та прийомних батьків, про вжиті профілактичні заходи.

9. Покласти на прийомну сім’ю (інформація конфіденційна) персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, моральний та психічний розвиток дитини: (інформація конфіденційна).

10. Дане рішення направити до служби у справах дітей Донецької ОДА для відома та користування в роботі.

12. Координацію роботи щодо виконання даного рішення покласти на службу у справах дітей Слов’янської міської ради (Соколова), контроль – на заступника міського голови - керуючого справами виконкому Воропаєва В.М.



Міський голова                                                                                                             В.М. Лях



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.