Проєкт рішення виконавчого комітету  "Про поновлення функціонування Дитячого будинку сімейно..."  № 22-46 від 15.09.2020р. 
Документ №22-46 від 15.09.2020р. Прийнятий
        

 
Рішення

Рішення виконавчого комітету  Про поновлення функціонування дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна)
Рішення виконавчого комітету  №1068 від 16.09.2020р. Втратив чинність

 
Пов'язані документи

Порядок денний  Порядок денний засідання виконавчого комітету Слов'янської міської ради від 16.09.2020
Порядок денний  від 16.09.2020р. 

 
Історія документа

15.09.2020p. - Оприлюднено
16.09.2020p. - Розгляд на засіданні виконавчого комітету



Проєкт
Соколова О.С.
УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
м. Слов'янськ
 

Про поновлення функціонування

Дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна)

У складі дітей (інформація конфіденційна)



       На виконання рішення Донецького окружного адміністративного суду від 06.03.2020 ((Справа (інформація конфіденційна)), що набрало законної сили 07.08.2020, за позовом (інформація конфіденційна) до виконавчого комітету Слов’янської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення (в частині) та про зобов’язання вчинити певні дії, а саме: визнати протиправними та скасувати пункти 2, 3, 4 частково та 1, 6, 7 повністю рішення виконавчого комітету Слов’янської міської ради від 19.06.2019 №1423 “Про припинення функціонування дитячого будинку сімейного типу на базі родини (інформація конфіденційна) та вибуття (інформація конфіденційна) з дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна)”, з метою захисту прав та законних інтересів дітей, керуючись ст.ст.256-5, 256-6, 256-7, 256-8 Сімейного кодексу України, ст.25 Закону України “Про охорону дитинства”, ст.ст.3, 6 Закону України “Про забезпечення організаційно–правових умов соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, Постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року №564 “Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу”, ст.32 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком Слов’янської міської ради


ВИРІШУЄ:


1. Поновити з 23.09.2020 року на території Слов’янської міської ради функціонування дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна) на власній житловій площі, які мешкають за адресою: (інформація конфіденційна).

2. Передати з 23.09.2020 на виховання та спільне проживання в дитячий будинок сімейного типу дітей: (інформація конфіденційна).

3. Покласти на батьків-вихователів (інформація конфіденційна) персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток дітей, навчання, створення належних умов для розвитку їх природних здібностей, підготовку дітей до самостійного життя та праці.

4. Службі у справах дітей Слов’янської міської ради (Соколова):

4.1 Підготувати додаткову угоду про влаштування дітей до дитячого будинку сімейного типу на виховання та спільне проживання.

4.2 Надати батькам - вихователям документи на дітей. Здійснювати контроль за

виконанням умов угоди, умовами проживання, вихованням дітей - вихованців в дитячому будинку сімейного типу.

4.3 Готувати щорічно до 16 вересня звіт про стан утримання та розвитку дітей в дитячому будинку сімейного типу.

5. Слов’янському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Павлова):

5.1. Закріпити за дитячим будинком сімейного типу соціального працівника. Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей у дитячому будинку сімейного типу, соціального супроводження дитячого будинку сімейного типу.

5.2. Забезпечити здійснення соціального супроводу дитячого будинку сімейного типу, надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.

5.3. Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан здійснення соціального супроводження дитячого будинку сімейного типу та надавати службі у справах дітей Слов’янської міської ради щорічно до 16 вересня звіт про виконання плану соціального супроводу дітей та дитячого будинку сімейного типу.

6. Управлінню соціального захисту населення (Альохіна):

6.1. Здійснювати призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей і грошового  забезпечення батькам – вихователям у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

6.2 Здійснювати виплати на дітей та грошове забезпечення батькам – вихователям щомісяця до 20 числа.

7. Відділу охорони здоров’я Слов’янської міської ради (Джим):

7.1. Закріпити за дітьми-вихованцями дільничного сімейного лікаря.

7.2. Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання дітей у дитячому будинку сімейного типу.

7.3. Забезпечити здійснення диспансерного нагляду за дітьми та проходження ними  двічі на рік медичного огляду.

7.4.Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан здоров’я дітей в дитячому будинку сімейного типу та надавати службі у справах дітей Слов’янської міської ради щорічно до 16 вересня звіт про стан здоров’я дітей, дотримання батьками – вихователями рекомендацій лікаря.

8. Відділу освіти Слов’янської міської ради (Рубльовський):

8.1. Забезпечити право на здобуття освіти дітьми - вихованцями, а у разі потреби – забезпечити індивідуальне навчання.

8.2. Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей у дитячому будинку сімейного типу.

8.3. Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан навчання та розвитку дітей в  дитячому будинку сімейного типу та надавати  службі  у справах дітей Слов’янської міської ради щорічно до 16 вересня звіт про рівень розвитку та знань дітей, наявність в дитячому будинку сімейного типу необхідних умов для здобуття освіти, позашкільну зайнятість, участь батьків-вихователів у вихованні дітей.

8.4. Забезпечити щорічне оздоровлення дітей на пільгових умовах.

9. Фінансовому управлінню Слов’янської міської ради (Ковальов) опрацювати пропозиції по джерелам фінансування дитячого будинку сімейного типу.

10. Рекомендувати МВ (з обслуговування м.Слов’янська та Слов’янському району) УМВС України у Донецькій області (Загурський):

10.1. Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей у дитячому будинку сімейного типу.

10.2. Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан захисту прав та законних інтересів дітей в дитячому будинку сімейного типу та надавати службі у справах дітей міської ради щорічно до 16 вересня звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дітей - вихованців та батьків - вихователів. 

11. Рішення виконкому Слов’янської міської ради від 19.06.2019 №1416 «Про влаштування на повне державне утримання (інформація конфіденційна)», від   07.02.2020 №134 «Про влаштування на повне державне утримання (інформація конфіденційна)», від 07.02.2020 №135 «Про влаштування на повне державне утримання (інформація конфіденційна)» визнати такими, що втратили чинність.

12. Координацію роботи щодо виконання даного рішення покласти на службу у справах дітей Слов’янської міської ради (Соколова), контроль - на заступника міського голови - керуючого справами виконкому Воропаєва В.М.



Міський голова                                                                                                              В.М. Лях



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.