Проєкт рішення виконавчого комітету  "Про створення дитячого будинку сімейного типу на базі р..."  № 18-27 від 02.07.2019р. 
Документ №18-27 від 02.07.2019р. Прийнятий
        

 
Рішення

Рішення виконавчого комітету  Про створення на базі родини (інформація конфіденційна) дитячого будинку сімейного типу та влаштування до нього на виховання та спільне проживання дітей:(інформація конфіденційна)
Рішення виконавчого комітету  №1559 від 17.07.2019р. Чинний

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

17.07.2019p. - Розгляд на засіданні виконавчого комітету



Проєкт
Соколова О.С.
УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
м. Слов'янськ
 

Про створення прийомної сім’ї

на базі родини (інформація конфіденційна)

та влаштування до неї на виховання та спільне проживання дітей:

(інформація конфіденційна)



       Виконкомом Слов’янської міської ради розглянуто заяву та надані документи громадян України: (інформація конфіденційна), (інформація конфіденційна), які зареєстровані та мешкають за адресою: (інформація конфіденційна), про створення прийомної сім’ї на базі родини (інформація конфіденційна) та влаштування на виховання та спільне проживання дітей: (інформація конфіденційна), встановлено, що вищезазначені діти мають всі правові підстави для влаштування їх на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї на базі родини (інформація конфіденційна).

Малолітній (інформація конфіденційна), відповідно до правових документів, має статус дитини, позбавленої батьківського піклування, перебуває на первинному обліку служби у справах дітей Слов’янської міської ради, мати дитини померла, (інформація конфіденційна), батько дитини (інформація конфіденційна), засуджений вироком Слов’янського міськрайонного суду Донецької області, дитина усиновленню не підлягає, у зв’язку з відсутністю правових підстав, нерухомим майном на праві власності не володіє, братів/сестер не має.

Малолітня (інформація конфіденційна), відповідно до правових документів, має статус дитини-сироти, перебуває на первинному обліку служби у справах дітей Слов’янської міської ради, мати дитини померла, (інформація конфіденційна), відомості про батька дитини, (інформація конфіденційна) внесені відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України. Малолітній (інформація конфіденційна), має братів (інформація конфіденційна), анкета на дитину складена, не має рухомого та нерухомого майна на праві власності.

Неповнолітній (інформація конфіденційна), відповідно до правових документів, має статус дитини, позбавленої батьківського піклування, мати дитини, (інформація конфіденційна), позбавлена батьківських прав (рішення Артемівського міськрайонного суду Донецької області, відомості про батька дитини, (інформація конфіденційна) внесені відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України. Неповнолітній (інформація конфіденційна), перебуває на первинному обліку служби у справах дітей Сіверської міської ради, підлягає усиновленню, анкета на дитину складена, не має братів (сестер), не має рухомого та нерухомого майна на праві власності.

Неповнолітня (інформація конфіденційна), відповідно до правових документів, має статус дитини, позбавленої батьківського піклування, мати дитини, (інформація конфіденційна), позбавлена батьківських прав (рішення Калінінського районного суду міста Горлівки Донецької області від 11.12.2009 року (інформація конфіденційна), відомості про батька дитини, (інформація конфіденційна), внесені відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України. неповнолітня (інформація конфіденційна), перебуває на первинному обліку служби у справах дітей Горлівської міської ради. Підлягає усиновленню, немає братів (сестер), не має рухомого чи нерухомого майна на праві власності.

Подружжя (інформація конфіденційна) має досвід виховання власних дітей: (інформація конфіденційна), виявили бажання створити прийомну сім’ю на базі родини (інформація конфіденційна), та взяти на виховання та спільне проживання дітей, які мають статус дитини – сироти, чи дитини, позбавленої батьківського піклування, створили належні умови для виховання та утримання прийомних дітей, надані документи відповідають вимогам чинного законодавства України, враховуючи: рекомендації Слов’янського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; висновок служби у справах дітей Слов’янської міської ради про можливість створення прийомної сім’ї на базі родини (інформація конфіденційна) та влаштування до нього на виховання та спільне проживання дітей: (інформація конфіденційна); рішення комісії з питань захисту прав дитини, з метою захисту прав та законних інтересів дітей, керуючись ст.ст.256-5, 256-6, 256-7, 256-8 Сімейного кодексу України, ст.25 Закону України “Про охорону дитинства”, ст.ст.3, 6 Закону України “Про забезпечення організаційно–правових умов соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, Постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року №565 “Про затвердження Положення про прийомну сім’ю”, ст.32 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком Слов’янської міської ради



ВИРІШУЄ:


1. Створити на території Слов’янської міської ради прийомну сім’ю на базі родини (інформація конфіденційна) у власному житловому приміщенні за адресою: (інформація конфіденційна).

2. Передати з 19.07.2019 року на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї на базі родини (інформація конфіденційна) дітей: (інформація конфіденційна).

3. Покласти на прийомних батьків (інформація конфіденційна) персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток дітей, навчання, створення належних умов для розвитку їх природних здібностей, підготовку дітей до самостійного життя та праці.

4. Службі у справах дітей Слов’янської міської ради (Соколова):

4.1 Підготувати договір про влаштування дітей до прийомної сім’ї на базі родини (інформація конфіденційна) на виховання та спільне проживання.

4.2 Надати прийомним батькам документи на дітей. Здійснювати контроль за виконанням умов договору, умовами проживання, вихованням прийомних дітей у прийомній сім“ї.

4.3 Готувати щорічно до 19 липня звіт про стан утримання та розвитку дітей в прийомній сім’ї на базі родини (інформація конфіденційна).

5. Слов’янському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Павлова):

5.1 Закріпити за прийомною сім’єю на базі родини (інформація конфіденційна) соціального працівника. Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей у прийомній сім’ї, соціального супроводження прийомної сім’ї на базі родини (інформація конфіденційна).

5.2 Забезпечити здійснення соціального супроводу прийомної сім’ї на базі родини , надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї (інформація конфіденційна).

5.3 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан здійснення соціального супроводження прийомної сім’ї та надавати службі у справах дітей Слов’янської міської ради щорічно до 19 червня звіт про виконання плану соціального супроводу дітей та прийомної сім’ї на базі родини (інформація конфіденційна).

6. Управлінню соціального захисту населення (Альохіна):

6.1 Здійснювати призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей і грошового забезпечення одному з прийомних батьків у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

6.2 Здійснювати виплати на дітей та грошове забезпечення одному з прийомних батьків щомісяця до 20 числа.

6.3 Забезпечити щорічне оздоровлення дітей на пільгових умовах.

7. Відділу охорони здоров’я Слов’янської міської ради (Джим):

7.1 Закріпити за прийомними дітьми сімейного лікаря.

7.2 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання дітей у прийомній сім’ї на базі родини (інформація конфіденційна).

7.3 Забезпечити здійснення диспансерного нагляду за дітьми та проходження ними двічі на рік медичного огляду.

7.4 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан здоров’я дітей в прийомній сім’ї та надавати службі у справах дітей Слов’янської міської ради щорічно до 19 червня звіт про стан здоров’я дітей, дотримання прийомними батьками рекомендацій лікаря.

8. Відділу освіти Слов’янської міської ради (Рубльовський):

8.1 Забезпечити право на здобуття освіти прийомними дітьми, а у разі потреби –  забезпечити індивідуальне навчання.

8.2 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей у прийомній сім’ї на базі родини (інформація конфіденційна).

8.3 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан навчання та розвитку дітей в прийомній сім’ї та надавати службі у справах дітей Слов’янської міської ради щорічно до 19 червня звіт про рівень розвитку та знань дітей, наявність в прийомній сім’ї необхідних умов для здобуття освіти, позашкільну зайнятість, участь прийомних батьків у вихованні дітей.

9. Начальнику фінансового управління Слов’янської міської ради (Ковальов) опрацювати пропозиції по джерелам фінансування прийомної сім’ї.

10. Рекомендувати Слов’янському відділу Головного управління Національної поліції України у Донецькій області (Загурський):

10.1 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей у прийомній сім’ї.

10.2 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан захисту прав та законних інтересів дітей у прийомній сім’ї та надавати службі у справах дітей міської ради щорічно до 19 червня звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку прийомних дітей та прийомних батьків.

11. Координацію роботи щодо виконання даного рішення покласти на службу у справах дітей Слов’янської міської ради (Соколова), контроль - на заступника міського голови - керуючого справами виконкому Воропаєва В.М.



Міський голова                                                                                                               В.М. Лях



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.