Рішення виконавчого комітету  "Про влаштування до дитячого будинку сімейного типу (інф..."  № 485 від 19.05.2021р. 
Документ №485 від 19.05.2021р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проект рішення виконкому  Про влаштування до дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна) на виховання та спільне проживання (інформація конфіденційна)
Проект рішення виконкому  №12-46 від 20.04.2021р. Прийнятий
Проект рішення виконкому  Про влаштування до дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна) на виховання та спільне проживання дитини (інформація конфіденційна)
Проект рішення виконкому  №12-49 від 06.05.2021р. Прийнятий

 
Пов'язані документи

Протокол засідань  Протокол № 12 засідання виконавчого комітету Слов'янської міської ради
Протокол засідань  №12 від 19.05.2021р.

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

На сайті 24.05.2021



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 19.05.2021  № 485
м. Слов'янськ
 

Про влаштування до дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна) на виховання та спільне проживання малолітньої (інформація конфіденційна)



Виконкомом Слов’янської міської ради розглянуто заяву та надані документи громадянами України (інформація конфіденційна), яка зареєстрована та фактично мешкає за адресою: (інформація конфіденційна), та (інформація конфіденційна), який зареєстрований за адресою: (інформація конфіденційна), фактично мешкає за адресою: (інформація конфіденційна), щодо поповнення дитячого будинку сімейного типу та влаштування до нього на виховання та спільне проживання малолітню (інформація конфіденційна).

Встановлено, що (інформація конфіденційна), перебуває на первинному обліку в службі у справах дітей Слов’янської міської ради, має статус дитини, позбавленої батьківського піклування, враховуючи, що рішенням Слов’янського міськрайонного суду Донецької області від 15.01.2021 (243/9417/20, Номер провадження №2/243/283/2021) дитина відібрана у матері (інформація конфіденційна), без позбавлення її батьківських прав, відомості про батька дитини, (інформація конфіденційна), записані відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (інформація конфіденційна), влаштована до КЗ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей у м.Слов’янську Донецької області», не підлягає усиновленню, не має нерухомого майна на праві власності.

(інформація конфіденційна) являються батьками-вихователями дитячого будинку сімейного типу на території Слов’янської міської ради, мають позитивний досвід виховання дітей-вихованців, мешкають на власній житловій площі з усіма зручностями за адресою: (інформація конфіденційна), створили належні умови для виховання та утримання дітей-вихованців, мають відповідний дохід.

Враховуючи: рекомендації Слов’янського міського центру соціальних служб; висновок служби у справах дітей міської ради про наявність умов для поповнення дитячого будинку сімейного типу (інформація конфіденційна); рішення комісії з питань захисту прав дитини від 12.05.2021, з метою захисту прав та законних інтересів дитини на сімейне виховання, керуючись ст.ст.256-5, 256-6, 256-7, 256-8 Сімейного кодексу України, ст.25 Закону України “Про охорону дитинства”, ст.ст.3, 6 Закону України “Про забезпечення організаційно–правових умов соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, Постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року №564 “Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу”, ст.32 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком Слов’янської міської ради


ВИРІШУЄ:


1. Передати з 21 травня 2021 року на виховання та спільне проживання в дитячий будинок сімейного типу дітей (інформація конфіденційна) малолітню (інформація конфіденційна).


2. Покласти на батьків-вихователів (інформація конфіденційна) персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток дитини, навчання, створення належних умов для розвитку її природних здібностей, підготовку дитини до самостійного життя та праці.


3. Службі у справах дітей Слов’янської міської ради (Соколова):

3.1 Підготувати договір про влаштування дитини (інформація конфіденційна), до дитячого будинку сімейного типу на виховання та спільне проживання.

3.2 Надати батькам - вихователям документи на дитину. Здійснювати контроль за виконанням умов договору, умовами проживання, виховання дитини - вихованки в дитячому будинку сімейного типу.

3.3 Готувати щорічно до 19 травня звіт про стан утримання та розвитку дітей в дитячому будинку сімейного типу.

3.4 По досягненню (інформація конфіденційна), 16 – річного віку, клопотати перед Слов’янською міською радою щодо постановки дитини на квартирний облік згідно чинного законодавства.


4. Слов’янському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Павлова):

4.1 Закріпити за дитячим будинком сімейного типу соціального працівника, видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дитини у дитячому будинку сімейного типу, соціального супроводження дитячого будинку сімейного типу.

4.2 Забезпечити здійснення соціального супроводу дитячого будинку сімейного типу, надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.

4.3 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан здійснення соціального супроводження дитячого будинку сімейного типу та надавати службі у справах дітей Слов’янської міської ради щорічно до 19 травня звіт про виконання плану соціального супроводу дітей та дитячого будинку сімейного типу.


5. Управлінню соціального захисту населення (Альохіна):

5.1 Здійснювати до 20 числа призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей, грошового забезпечення батькам – вихователям у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

5.2 Забезпечити щорічне оздоровлення дітей на пільгових умовах.


6. Відділу охорони здоров’я Слов’янської міської ради (Джим):

6.1 Закріпити за дитиною-вихованкою дільничного сімейного лікаря.

6.2 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання дитини у дитячому будинку сімейного типу.

6.3 Забезпечити здійснення диспансерного нагляду за (інформація конфіденційна), та проходженням нею двічі на рік медичного огляду.

6.4 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан здоров’я дитини в дитячому будинку сімейного типу та надавати службі у справах дітей Слов’янської міської ради щорічно до 19 травня звіт про стан здоров’я дитини, дотримання батьками – вихователями рекомендацій лікаря.


7. Відділу освіти Слов’янської міської ради (Рубльовський):

7.1 Забезпечити право на здобуття освіти дитиною — вихованкою, а у разі потреби – забезпечити індивідуальне навчання.

7.2 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дитини у дитячому будинку сімейного типу.

7.3 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан навчання та розвитку дитини в дитячому будинку сімейного типу та надавати службі у справах дітей Слов’янської міської ради щорічно до 19 травня звіт про рівень розвитку та знань дитини, наявність в дитячому будинку сімейного типу необхідних умов для здобуття освіти, позашкільну зайнятість, участь батьків-вихователів (інформація конфіденційна) у вихованні дитини.


8. Начальнику фінансового управління Слов’янської міської ради (Ковальов) опрацювати пропозиції по джерелам фінансування дитячого будинку сімейного типу.


9. Рекомендувати відділу поліції №4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області (Загурський):

9.1 Видати наказ про визначення відповідальної особи та конкретних заходів щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дитини у дитячому будинку сімейного типу.

9.2 Забезпечити обмін щоквартально інформацією про стан захисту прав та законних інтересів дитини в дитячому будинку сімейного типу та надавати службі у справах дітей міської ради щорічно до травня звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дитини - вихованки та батьків — вихователів.

 

10. Координацію роботи щодо виконання даного рішення покласти на службу у справах дітей Слов’янської міської ради (Соколова), контроль - на заступника міського голови - керуючого справами виконкому Воропаєва В.М.



Міський голова                                                                                                               В.М. Лях



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.