Рішення виконавчого комітету  "Про соціальний захист дітей - сиріт, дітей, позбавлених..."  № 1666 від 16.12.2020р. 
Документ №1666 від 16.12.2020р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проект рішення виконкому  Про соціальний захист дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах
Проект рішення виконкому  №28-35 від 02.12.2020р. Прийнятий

 
Пов'язані документи

Протокол засідань  Протокол № 28 засідання виконавчого комітету Слов'янської міської ради
Протокол засідань  №28 від 16.12.2020р.

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

На сайті 21.12.2020



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 16.12.2020  № 1666
м. Слов'янськ
 

Про соціальний захист дітей – сиріт,

дітей, позбавлених батьківського піклування,

та дітей, які опинилися

у складних життєвих обставинах



Розглянувши інформацію начальника служби у справах дітей Соколової О.С. „Про соціальний захист дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах”, виконком Слов’янської міської ради відзначає, що службою у справах дітей проводиться постійна робота зі створення необхідних умов для забезпечення якісного рівня соціального захисту дітей, вживаються заходи щодо виконання Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», Закону України «Про забезпечення організаційно – правових умов соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Закону України «Про охорону дитинства», Постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», Постанови Кабінету Міністрів України від 08.10.2008 №905 «Про затвердження Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей», враховуючи вищезазначене та керуючись ст.ст.32, 34 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради


В И Р І Ш У Є:


1. Інформацію начальника служби у справах дітей Слов’янської міської ради Соколової О.С. „Про соціальний захист дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах” взяти до уваги (додається).

2. Службі у справах дітей (Соколова):

2.1 Забезпечити чітку координацію діяльності з зацікавленими органами та структурними підрозділами міської ради (з міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, відділом освіти, відділом охорони здоров’я, відділом обліку та розподілу житлової площі, відділом у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту, правоохоронними органами), з метою оперативного вирішення питань щодо соціального захисту дітей.

2.2 Продовжити роботу щодо пропаганди поширення сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: національного усиновлення, опіки (піклування), створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

2.3 Здійснювати контроль за виконанням опікунами (піклувальниками), прийомними батьками, батьками - вихователями своїх обов’язків щодо забезпечення умов утримання та виховання дітей в сім’ях, за станом соціально- правового захисту їх інтересів.

2.4 Забезпечити своєчасне виявлення дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, з метою їх соціального захисту, в разі загрози життю та здоров’ю дитини - забезпечувати негайне відібрання дитини та її подальше влаштування до відповідних закладів.

2.5 Взяти під особистий контроль питання захисту житлових прав дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: закріплення права користування житловими приміщеннями, в яких зареєстровані діти, призначення опікунів над житлом, яке діти мають на праві власності. Співпрацювати з питань захисту житлових та майнових прав дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з уповноваженими органами та установами.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови — керуючого справами виконкому Воропаєва В.М.



Міський голова                                                                                                              В.М. Лях



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.