Рішення виконавчого комітету  "Про хід виконання реабілітаційних заходів для дітей з і..."  № 1027 від 02.09.2020р. 
Документ №1027 від 02.09.2020р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Протокол засідань  Протокол № 21 від 02.09.2020 засідання виконконавчого комітету Слов'янської міської ради
Протокол засідань  №21 від 02.09.2020р.

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

На сайті 04.09.2020



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 02.09.2020  № 1027
м. Слов'янськ
 

Про хід виконання реабілітаційних заходів

для дітей з інвалідністю у 2020 році



       Заслухавши звіт директора Комунальної установи «Центр комплексної реабілітації для осіб (дітей) з  інвалідністю Слов’янської міської ради» Дорофєєвої А. Г. «Про хід виконання реабілітаційних заходів для дітей з інвалідністю у 2020 році», виконком міської ради відзначає значний обсяг роботи, який виконує колектив установи по здійсненню комплексної реабілітації  дітей з  інвалідністю на території Слов’янської міської ради.

  Комунальна установа «Центр комплексної реабілітації для осіб (дітей) з інвалідністю Слов'янської міської ради», створена рішенням сесії Слов’янської міської ради від 19.04.2010 р. №99-XLIV-5, розташована за адресою: вул. Вільна 7а, м. Слов’янськ в орендованому приміщенні комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Слов’янської міської ради Донецької області». Приміщення Центру комплексної реабілітації обладнано двома входами з пандусами та з кнопками виклику персоналу, туалетними кімнатами для осіб з інвалідністю. Установа оснащена інформаційними табло (піктограмами) і табличками шрифтом Брайля.

       Центр є закладом системи органів соціального захисту населення, обслуговує дітей з інвалідністю, здійснює заходи спрямовані на розвиток та коригування порушень розвитку дитини. Згідно Закону України від 17.01.2019 №2671-VIII «Про соціальні послуги» Центр надає наступні соціальні послуги: соціальна реабілітація, соціально-психологічна реабілітація, інформування, консультування, соціальна адаптація, денний догляд дітей, послуга абілітації та транспортні послуги.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 31.01.2007р. №80 «Про затвердження Порядку окремим категоріям осіб послуг із комплексної реабілітації (абілітації)» зарахування до Центру відбувається за направленням від Управління соціального захисту населення Слов’янської міської ради згідно індивідуальної програми реабілітації, виданої медико-соціальною експертною комісією або лікувально-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу. За роки існування і по теперішній час Центр реабілітації  повністю забезпечує реабілітаційними послугами всіх направлених дітей.

       Штатна чисельність Установи складає 20 осіб, з яких 17 фахівців з вищою освітою відповідної галузі знань. Фахівці Центру постійно підвищують свій кваліфікаційний рівень на базі Державної реабілітаційної установи Міністерства соціальної політики України в м. Миколаєві. Установа забезпечена необхідним обладнанням для проведення лікувальної фізкультури, масажних процедур та занять з вчителем-логопедом, вчителем-реабілітологом, практичним психологом, вчителем-дефектологом, для занять в комп’ютерному класі установлено п’ять комп’ютерів.        

       На балансі Установи знаходиться автомобіль ГАЗ-2705, який використовується для підвозу дітей з усіх районів м. Слов’янська для отримання реабілітаційних заходів. 

            Робота Центру організована, як процес комплексної дії, викладеної в належній динаміці та послідовності з залученням батьків до відновлювального процесу, створення умов для досягнення оптимального фізичного, інтелектуального, психічного і соціального рівня життєдіяльності з метою сприяння інтеграції дитини в суспільство.

      З метою реалізації Закону України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні» та підтримки з боку органів місцевого самоврядування, керуючись ст.52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради


ВИРІШУЄ:


       1. Звіт «Про хід виконання реабілітаційних заходів для дітей з інвалідністю у 2020 році»  директора Комунальної установи «Центр комплексної реабілітації для осіб (дітей) з інвалідністю      Слов’янської міської ради» Дорофєєвої А.Г. взяти до відома.


      2. Директору комунальної установи «Центр комплексної реабілітації для осіб (дітей) з   інвалідністю Слов’янської міської ради» Дорофєєвій А.Г. забезпечити виконання Закону України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні» в межах своїх повноважень в повному обсязі.




Міський голова                                                                                                                  В. М. Лях



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.