Рішення виконавчого комітету  "Про підсумки роботи Слов'янського об'єднаного управлінн..."  № 789 від 03.06.2020р. 
Документ №789 від 03.06.2020р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проект рішення виконкому  "Про підсумки роботи Слов'янського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області щодо наповнення бюджету Фонду у 2019 році".
Проект рішення виконкому  №14-1 від 10.04.2020р. Прийнятий

 
Пов'язані документи

Протокол засідань  Протокол № 14 засідання виконавчого комітету Слов'янської міської ради
Протокол засідань  №14 від 03.06.2020р.

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

На сайті 04.06.2020



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 03.06.2020  № 789
м. Слов'янськ
 

“Про підсумки роботи Слов’янського

об’єднаного управління Пенсійного

фонду України Донецької області щодо

наповнення бюджету Фонду у 2019 році”.



Розглянувши доповідь голови комісії з припинення Слов’янського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області, виконком Слов’янської міської ради відмічає, що протягом 2019 року контингент одержувачів пенсій по управлінню складає 76,0 тис.осіб.


Завдяки проведеним масовим та індивідуальним перерахункам середній розмір пенсії з початку року по місту збільшився з 3265,19 до 3749,75 грн. Порівняно з минулим роком потреба на виплату пенсій збільшилась майже в 2,4 рази та станом на 01.01.2020 року склала 7303,4 млн. грн.


За 2019 рік фактичне виконання доходної частини бюджету становить 761,6 млн.грн., або 97,1 % від планових показників.


На скороченні заборгованості до бюджету Фонду управлінням сконцентровані всі наявні інструменти правового поля. Як наслідок:


- системною роботою охоплено 100% існуючого боргу;


- стовідсотково виконуються графіки погашення заборгованості;


- в результаті співпраці з органами місцевого самоврядування шляхом проведення нарад, міських і районних комісій по заслуховуванню керівників підприємств-боржників з урахуванням їх фінансових можливостей до бюджету Фонду забезпечено надходження 11211,5 тис.грн.


- отримано 173,0 тис.грн. від заходів примусового стягнення через органи державної виконавчої служби;


- забезпечені надходження у сумі 549,0 тис.грн. в рахунок погашення боргу минулих періодів;


- на 7,2 % скорочена загальна кількість боржників, в тому числі економічно - активних на 13,0 %;


- забезпечено позитивну динаміку зменшення кількості боржників фізичних осіб – підприємців зі сплати страхових внесків  на 21,1 %.


З метою забезпечення своєчасного надходження коштів до бюджету Пенсійного фонду, виконання планових показників, зменшення обсягів заборгованості, запобігання несвоєчасного фінансування виплати пенсій Слов’янським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Донецької області проведено аналіз стану заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску по м. Слов’янську станом на 01.01.2020 р. та встановлено, що 2290 осіб мають заборгованість у сумі 142,4 млн.грн., в тому числі 130 юридичних осіб у сумі – 107,7 млн.грн., 2160 фізичних осіб у сумі - 34,7 млн.грн., з них 222 фізичних осіби-боржника, сума боргу по яким складає 1,5 млн.грн., отримують пенсію.


Тобто, по 222 боржникам існує реальна можливість в найкоротші терміни стягнути заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску шляхом проведення утримання з пенсії.


Управлінням ініційовано та надано матеріали по 559 суб’єктам господарювання для проведення робочої групи з питань легалізації заробітної плати та трудових відносин, в тому числі по 404 - за видами економічної діяльності.


За результатами проведеної роботи у 2019 році від легалізації доходів збільшено рівень заробітної плати на 2838,7 тис.грн., донараховано ЄСВ у сумі 1064,3 тис. грн. по 129 страхувальникам або 591 застрахованій особі.


Для подальшої реалізації Законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та керуючись ст. ст. 18, 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради


В И Р І Ш У Є :


Інформацію голови комісії з припинення Слов’янського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької  області Литвиненко О.В. “Про підсумки роботи Слов’янського об’єднаного управлінням Пенсійного фонду України Донецької області щодо наповнення бюджету Фонду у 2019 році” прийняти до відома.


1. Рекомендувати голові комісії з припинення Слов’янського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області Литвиненко О.В.:


1.1 забезпечити своєчасне та якісне проведення призначення та перерахунків пенсій, поновлення виплат пенсій внутрішньо – переміщеним особам;


1.2 забезпечити виконання запланованих поденних надходжень власних коштів по закріплених джерелах;


1.3 вжити заходи щодо зменшення дієвого боргу до бюджету Пенсійного фонду;


1.4 інформувати боржників зі сплати єдиного соціального внеску, страхових внесків до бюджету Пенсійного фонду про суми наявної заборгованості;


1.5 ініціювати заслуховування боржників на комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати, забезпечення податкових та інших бюджетних надходжень, страхових внесків до Пенсійного фонду та запобігання неплатоспроможності;


1.6 продовжити роботу щодо проведення спільних нарад по вирішенню проблемних питань, що виникають при виконанні рішень про стягнення коштів на користь Пенсійного фонду України;


1.7 продовжити здійснення моніторингу відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, що містять ознаки використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю, та включати питання його стану та результатів для розгляду на міжвідомчих робочих групах з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати та легалізації заробітної плати на території Слов’янської міської ради, передачу  до органів Державної фіскальної служби та до Головного управління Державної служби  України з питань праці;


     1.8. продовжити забезпечувати відкритість у роботі, покращення якості інформування населення про свою діяльність, поширення інформування верств населення щодо отримання послуг від Пенсійного фонду України за допомогою електронних сервісів Веб- Порталу.


2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови – керуючого справами виконкому Слов’янської міської ради Воропаєва В.М.




Міський голова                                                                                                                    В.М.Лях



Додатки:



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.