Рішення виконавчого комітету  "Про організацію роботи щодо недопущення випалювання сух..."  № 386 від 01.06.2016р. 
Документ №386 від 01.06.2016р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

На сайті 08.06.2016



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 01.06.2016  № 386
м. Слов'янськ
 

Про організацію роботи щодо недопущення

випалювання сухої рослинності та побутових

відходів на території Слов’янської міської ради



З метою проведення оперативних та профілактичних заходів щодо запобігання виникненню самовільного випалювання сухої рослинності, її залишків та побутових відходів, що приводить до знищення рослинного і тваринного світу, а також забезпечення якісного стану атмосферного повітря та його позитивного впливу на здоров’я людини, враховуючи лист департаменту екології та природних ресурсів Донецької обласної державної адміністрації від 20.05.16 № 08-1798, керуючись ст. 27 Закону України «Про рослинний світ», ст. 39 Закону України «Про тваринний світ», ст.20 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», ст.33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради


ВИРІШИВ:


1. Управлінню житлово-комунального господарства Слов’янської міської ради (Діденко) провести роз’яснювальну роботу серед керівників житлово-експлуатаційних організацій, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів та зобов’язати виконувати вимоги природоохоронного законодавства України в частині недопущення спалювання сухої рослинності, її залишків та побутових відходів на прибудинкових територіях.


2. Робочій групі з питань здійснення контролю за дотриманням Правил благоустрою території Слов’янської міської ради (Шаповалов) під час проведення рейдів виявляти факти спалювання побутових і рослинних відходів та складати протоколи про адміністративні правопорушення по ст. 152 КУпАП.


3. Адміністративній комісії Слов’янської міської ради (Шаповалов) активізувати роботу з притягнення до відповідальності правопорушників за випалювання сухої рослинності, її залишків та побутових відходів.


4. Керівництву КП «Наружное освещение» (Котляров) вжити дієвих заходів щодо недопущення випалювання відходів деревини після їх видалення та обрізки.


5. Керівництву КП «АТП 052814» (Водоп’янов) прийняти міри щодо недопущення виникнення пожеж на міському полігоні твердих побутових відходів, а у разі виникнення таких пожеж вживати всіх можливих заходів щодо їх локалізації та недопущення розповсюдження на прилеглій території.


6. Відділу освіти Слов’янської міської ради (Рубльовський) провести роз’яснювальну роботу серед дітей дошкільних закладів на батьківських зборах та учнів навчальних закладів шляхом відкритих уроків про необхідність дотримання правил пожежної безпеки у лісових масивах та категоричну заборону самовільного випалювання сухої рослинності, її залишків та побутових відходів на території міської ради.


7. Регіональному ландшафтному парку «Слов’янський курорт» (Тимошенко) сумісно з відділом оперативного контролю Державної екологічної інспекції у Донецькій області (Філоненко) та Слов’янським ВП ГУНП у Донецькій області (Альошин) оперативно реагувати на факти випалювання ділянок із лісовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, які проводяться на території природно-заповідного фонду без відповідного дозволу обласної державної адміністрації та своєчасно притягувати порушників до адміністративної відповідальності з начисленням шкоди, заподіяної природному середовищу.


8. Відділу екології та природних ресурсів Слов’янської міської ради (Соловей):


8.1. сумісно з Слов’янським районним управлінням ГУ ДСНС України у Донецькій області (Бойцов) інформувати населення міста через СМІ про недопущення самовільного випалювання сухої рослинності, її залишків та побутових відходів на території міської ради і відповідальність за таки вчинки, а також дії при виникненні пожеж в природних екосистемах.


8.2. сумісно з керівниками органів самоорганізації населення організувати роботу щодо розповсюдження листівок – приписів серед мешканців приватного сектору про заборону самовільного випалювання сухої рослинності, її залишків та побутових відходів на території міської ради.


9. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.



Міський голова                                                                                                                         В. М. Лях



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.