Рішення виконавчого комітету  "Про стан навколишнього природного середовища на територ..."  № 310 від 04.05.2016р. 
Документ №310 від 04.05.2016р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

На сайті 11.05.2016



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 04.05.2016  № 310
м. Слов'янськ
 

Про стан навколишнього природного

середовища на території Слов’янської

міської ради у 2015році



Розглянувши інформацію начальника відділу екології та природних ресурсів Слов'янської міської ради Соловей Л.В. про стан навколишнього природного середовища на території Слов'янської міської ради у 2015 році, виконавчий комітет міської ради зазначає, що раціональне використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки для життєдіяльності населення є невід'ємною умовою економічного і соціального розвитку міста .


Реалізація на території міської ради стратегії національної екологічної політики України до 2020 року, яка спрямована на досягнення гармонійної взаємодії суспільства і природи, є базою для виконання програм оздоровлення навколишнього середовища, розвитку рекреаційно-курортної сфери, поліпшення життя мешканців міста.


З огляду на вищевикладене, керуючись ст.19 Закону України « Про охорону навколишнього природного середовища», ст.33 Закону України «Про місцеве самовряду-вання в Україні», виконавчий комітет міської ради


ВИРІШУЄ:


1. Інформацію начальника відділу екології та природних ресурсів Слов'янської міської ради Соловей Л.В. про стан навколишнього природного середовища на території Слов'янської міської ради у 2015 році взяти до відома .


2. Рекомендувати керівникам підприємств, установ, організацій, суб'єктам підпри-ємницької діяльності незалежно від форм власності :


2.1. забезпечити виконання планових заходів з охорони повітряного і водного басейнів і ефективну експлуатацію пилогазоуловлюючого обладнання та очисних систем ;


2.2. забезпечити повний збір, належне зберігання та максимальну утилізацію небезпечних відходів і рециклінг ресурсно- цінних відходів виробництва ;


2.3. не допускати виникнення аварійних викидів і скидів забруднюючих речовин у навколишнє середовище при здійсненні виробничих процесів;


2.4. при наявності акредитованої лабораторії на підприємствах і організаціях міста, проводити моніторинг за станом природних факторів і визначення ступеня впливу роботи підприємства на навколишнє природне середовище.


3. Керівництву КП « Словміськводоканал » (Шурко):


3.1. забезпечити ефективне очищення фекальних стічних вод на міських очисних спорудах у відповідності до нормативів;


3.2. своєчасно вживати заходів щодо ліквідації аварійних поривів, витоків на кана-лізаційних міських мережах і виключити несанкціоновані скиди забруднених стічних вод у відкриті водойми.


3.3. сумісно з КП «Водозниження» (Фарзалиєв) прийняти невідкладні заходи щодо ліквідації несанкціонованих скидів господарсько-фекальних стоків в мережі зливової ка-налізації та р. Колонтаївку.


4. Управлінню житлово - комунального господарства Слов'янської міської ради (Діденко) :


4.1. вжити заходи щодо ліквідації несанкціонованих звалищ і місць складування побутових і промислових відходів, які розташовані на території міста;


4.2. розробити схему санітарного очищення міста;


4.3.організувати проведення інвентаризації зелених насаджень лісопаркової зони мікрорайону «Лісний»;


4.4. закінчити роботи по розробці проекту землеустрою щодо встановлення прибе-режно - захисної смуги озера « Лиман 1 » та організувати виконання аналогічних робіт по озеру « Лиман 2 » в поточному році.


5. Керівництву КП « АТП 052814» ( Водоп'янов ) :


5.1. вжити заходів щодо вдосконалення організаційно - профілактичної діяльності, спрямованої на попередження утворення стихійних несанкціонованих звалищ та укладен-ня договорів на вивезення твердих побутових відходів на міський полігон;


5.2. проводити моніторинг впливу шкідливих факторів міського полігону ТПВ на навколишнє середовище в межах санітарно - захисної зони;


5.3. експлуатацію міського полігону ТПВ в Слов'янську здійснювати відповідно до Правил експлуатації полігонів побутових відходів, затверджених наказом Міністерства з питань житлово - комунального господарства України 01.12.2010 №435, зареєстровано в Міністерстві юстиції України від 22.12.2010 за № 1307/18602 та СанПіН 2811-83 від 16.05.1983 «Санітарні правила влаштування і утримання полігонів для твердих побутових відходів».


5.4. розробити в поточному році проект рекультивації полігону ТПВ та отримати відповідні експертні висновки.


6. Керівництву КП «Наружное освещение» (Котляров) в осінній період поточного року провести поточний і капітальний ремонт об’єктів зеленого господарства міста з ком-пенсаційним відновленням зелених насаджень.


7. Регіональному ландшафтному парку «Слов’янський курорт» (Тимошенко) поси-лити оперативний контроль за дотриманням землекористувачами та відпочиваючими за-повідного режиму, своєчасно виявляти порушників і притягати їх до відповідальності від-повідно до природоохоронного законодавства України.


8. Просити Слов’янську об'єднану державну податкову інспекцію ГУ ДФС у Донецькій області (Колодій) спільно з Державною екологічною інспекцією у Донецькій області (Вишневський) активізувати спільні дії по перевірці достовірності сплати екологі-чного податку та рентної плати підприємствами і організаціями міста та виявлення непла-тників цих податків .


9. Відділу екології та природних ресурсів Слов'янської міської ради (Соловей) координувати діяльність підприємств, установ і організацій в сфері екологічної безпеки, забезпечувати своєчасний збір і аналіз інформації про стан навколишнього природного середовища на території міста .


10. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Сіваша Д.В.



Міський голова                                                                                                                        В.М.Лях



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.