Рішення міської ради  "Про стан законності, заходи щодо її зміцнення та резуль..."  № 6-LII-7-50 від 28.09.2018р. 
Документ №6-LII-7 від 28.09.2018р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

На сайті 05.10.2018



УКРАЇНА
СЛОВ'ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
РІШЕННЯ
 
від 28.09.2018  № 6-LII-7
м. Слов'янськ
 

Про стан законності, заходи щодо її

зміцнення та результати діяльності

Слов’янської місцевої прокуратури за 1 півріччя 2018 року



Заслухавши інформацію керівника Слов’янської місцевої прокуратури «Про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності Слов`янської місцевої прокуратури за 1 півріччя 2018 року» міська рада відмічає, що місцевою прокуратурою вживалися системні заходи, спрямовані на удосконалення забезпечення належної реалізації повноважень прокурорів у кримінальній сфері та поза межами кримінального судочинства.

За перше півріччя 2018 року Слов’янською місцевою прокуратурою до суду з обвинувальними актами та клопотаннями спрямовано 439 кримінальних проваджень, з них проти життя та здоров’я особи – 37 проваджень, у сфері обігу наркотичних засобів – 45 проваджень,  злочинів проти власності - 183, незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами – 34 кримінальних провадження.

За підсумками вказаного періоду прокуратурою забезпечено участь у розгляді судом 49 протоколів про адміністративні правопорушення, з яких до адміністративної відповідальності притягнуто 19 осіб.

До Слов’янського ВП ГУНПУ в Донецькій області протягом 6 місяців 2018 року надійшло та зареєстровано у журналі Єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені злочини або ті що готуються 21543 заяв та повідомлень, до Єдиного реєстру досудових розслідувань зареєстровано 2210 кримінальних проваджень.

Прокурорами місцевої прокуратури виявлено 7 фактів укритих кримінальних правопорушень, що не були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань Слов’янського ВП ГУНПУ в Донецькій області. Прийнято участь більше ніж по 34 скаргах слідчому судді на дії чи бездіяльність слідчих поліції. Скасовано 29 не законних постанов про закриття кримінальних проваджень та надано 868 письмових вказівок по кримінальним провадженням.

Протягом 6 місяців 2018 року до суду спрямовано три кримінальних провадження за фактами умисних вбивств.

Скоординовано працівників місцевої прокуратури та органів поліції на належну боротьбу у пріоритетних напрямках, таких як: злочини проти довкілля, в бюджетній та земельній сфері, а також у сфері господарської діяльності, охорони праці, надр, корупції та легалізації.

За 6 місяців 2018 року до суду направлено два обвинувальних акти за фактом збуту наркотичних засобів, по одному з яких в червні 2018 винесено обвинувальний вирок відносно трьох осіб, які займалися у місті Слов’янську незаконним збутом наркотичного засобу – метадону, яким призначено покарання у вигляді 7 та 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. По іншому кримінальному провадженню судовий розгляд триває.

За вказаний період до суду спрямовано 63 кримінальних проваджень за фактами участі громадян у створенні непередбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях.

Спостерігається зростання майнових злочинів, що більшою мірою обґрунтовано низьким рівнем життя населення, недостатністю коштів на життєві потреби тощо.

Крім того, за вказаний період до суду спрямовано 8 кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів проти довкілля.

Також активізовано роботу з розкриття корупційних злочинів, завдяки чому до суду за 6 місяців 2018 року спрямовано 5 кримінальних проваджень.

У сфері захисту прав і свобод дітей до суду спрямовано 15 кримінальних проваджень відносно неповнолітніх, з урахуванням кримінальних проваджень минулих років розглянуто 12, у провадженні суду перебувають 8 кримінальних проваджень.

За 6 місяців поточного року до суду спрямовано 2 позовні заяви на суму 17 228 млн. гривень (з питань земельних правовідносин). Одна з яких на суму 333 тис. грн. перебуває на розгляді, у задоволенні 1 позову - відмовлено.

У сфері бюджетних відносин пред’явлено до суду 4 позови на загальну суму 1 847 грн., 2 позови на загальну суму 336 693 грн. задоволено судом, у тому числі позовна заява про стягнення заборгованості у розмірі 232 135,50 грн. зі стягнення неповернутих авансових коштів.

Також, задоволено позовну заяву про стягнення штрафних санкцій на загальну суму 104558,01 грн. за договором підряду з реконструкції гуртожитків для переселенців до ТОВ «Фінансова будівельна компанія ЛУЧ».

Ще 2 позови прокуратури на загальну суму близько 1,5 млн. грн. перебувають на розгляді у суді.

У сфері земельних відносин заявлено до суду 5 позовів на загальну суму 27 647 тис. грн., з урахуванням позовів минулих років задоволено 16 позовів на загальну суму 30 469 тис. грн.

До Господарського суду Донецької області спрямовано позовну заяву в інтересах Слов’янської міської ради до «ТОВ СЛАВ ІНВЕСТ – 2000» про відшкодування збитків (неодержаного доходу, упущеної вигоди), завданих використанням земельної ділянки без правовстановлюючих документів на суму 1 412 313 грн., який на теперішній час перебуває на розгляді в суді.

У сфері державної та комунальної власності пред’явлено до суду 4 позови на загальну суму 26 485 тис. грн., з урахуванням позовів минулих років задоволено 13 позовів на загальну суму 26 млн. грн. Залишаються нерозглянутими 2 позови на загальну суму 467 тис. грн.

Протягом 6 місяців 2018 року в Слов’янській місцевій прокуратурі вирішено 298 звернень громадян.

Слов’янська міська рада відмічає, що Слов’янською місцевою прокуратурою вжито низку заходів, спрямованих на захист прав і свобод громадян, зміцнення законності і правопорядку у місті.

Керуючись п.40 ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.6-3 Закону України “Про прокуратуру”, Слов’янська міська рада


ВИРІШУЄ:


Інформацію керівника Слов’янської місцевої прокуратури «Про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності Слов`янської місцевої прокуратури
за 1 півріччя 2018 року» взяти до відома.



Міський голова                                                                                                                   В.М. Лях



Додатки:



Слов'янська міська ВЦА, Слов’янська міська рада
2018-2024 © Всі права застережено.